Hitta din glöd och gnista med Emma Bjessmo i VTSS etapp 6

Energin sprakar om Emma Bjessmo när hon ger sig ut på VTSS etapp 6 vid Hellasgården. Trots att hennes säsong inom elitorientering – inklusive VM i Danmark – har ställts in, beskriver hon att VTSS har givit henne ny ”glöd och gnista” för att hålla igång tävlingsandan och att utmana sig själv i löpspåret. Den här ”gnistan” tycks ha satt igång en inre ”löpeld” hos Emma, som hittills har vunnit fyra av de fem senaste VTSS-etapperna – trots hårt motstånd och skoningslös terräng

Hitta din glöd och gnista med Emma Bjessmo i VTSS etapp 6

Det märks under etappen att Emma Bjessmo brinner för löpningen. Från starten, genom hela det kuperade 5-kilometersspåret, och in i målområdet formligen strålar hon av energi och tävlingsvilja. I intervjun berättar hon att motivationen kommer från glädjen av att kunna tävla igen, möjligheten att mäta sin förmåga med andra, och den euforiska känsla som kommer när man besegrar sin egen trötthet. VTSS har givit henne förutsättningar för samtliga.     

För att hjälpa övriga deltagare – både motionärer och elitlöpare - att tända till och hitta tävlingsgnistan inför etapp 6 ger Emma sina bästa tips på hur man kan ta sig an banan fysiskt och mentalt. Hennes råd är att:

  1. förbereda sig på hur banan ser ut (det är en kul bana),
  2. inte vara rädd för att bli trött,
  3. tänka på tekniken i de tuffa motluten i slutet av banan,
  4. att titta upp och njuta av naturen.


VTSS etapp 6 pågår fram till söndag den 31 maj. Om du under tiden vill dela din ”glöd och gnista” i tävlingsspåret och visa vad som tänder din löpeld i Hellas motionsspår kan du delta i VTSS:s fototävling på Instagram under hashtaggen "vtss”.  Vinnaren belönas med en övernattning på Holiday Club Åre för 2 i sommar.

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer