Gunnars seedingslopp blev en resa genom sommar-Sverige!

För många är seedningslopp en inre resa - en kontroll av kroppen och ett kittlande av tävlingsnerverna. För Gunnar Forssell blev Lidingöloppet On Tour Powered By Klövern dessutom en storartad resa genom sommar-Sverige. När touren nu har uppehåll har han inte bara seedat sig utan även provat löparspåren i sex delar av landet.

Gunnars seedingslopp blev en resa genom sommar-Sverige!

1. Du har nu genomfört hela sex av de nio etapperna i Lidingöloppet On Tour Powered By Klövern. Vad var det som fick dig att inleda din resa över Sverige? 
Jag reser mycket i arbetet och var på väg till Göteborg samtidigt som Lidingöloppet On Tour Powered By Klövern inleddes i Skatås. Jag passade därför på att springa loppet när jag ändå var på plats. Eftersom de följande veckorna kantades av resor över landet blev det lätt att även ställa upp i etapperna i exempelvis Västerås, Linköping och Nyköping och göra dem till roliga stopp under vägen.

Nästan alla banor under touren har varit nya bekantskaper för mig – det är bara sista milen på Lidingö som jag hade sprungit tidigare. Det här gjorde touren till ett sätt att upptäcka Sverige i löparskor och se historiska marker, naturreservat, skogar, ängar, fastland och halvöar, liksom förutsättningarna för motionsidrott i olika delar av Sverige.  

Vilken har varit höjdpunkten under din resa så här långt - etappen i Göteborg, Uppsala, Västerås, Linköping, Nyköping eller på Lidingö?
Det var nog etappen runt Björnö i Västerås - ett av de finaste milspår jag har sprungit på. Jag hade aldrig besökt Björnö tidigare och överraskades av de jättefina spåren i vackra naturlandskap, som bara blev bättre genom de perfekta väderförhållandena. När man hade klarat av utmaningen och solen sken och fåglarna kvittrade, då mådde man bra.  

Hur firade du efter att ha kommit i mål i varje etapp? 
Jag firade genom att hoppa in i bilen och köra hem för att så fort som möjligt ladda upp filen med mitt resultat och se hur det stod sig gentemot övriga deltagare. 

Var det någon plats i Sverige som du saknade under touren och som du hade velat besöka under din resa genom Sverige? 
Jag är i ursprunget från Västergötland och har tidigare sprungit uppe på det vackra berget Billingen i Skövde och som lokalpatriot hade jag gärna sett en etapp där även i år! De har fina, publikvänliga löparspår med bra förutsättningar för lopp.

I samma anda hade jag gärna sprungit i Tibro, som med sina fina motions- och terrängspår är värd en resa. För att göra Sverige-turnén komplett hade jag även gärna tagit del i ett lopp någonstans i Norrland. 

Den sista etappen i Ursvik i Stockholm (den 30 augusti – den 5 september) är i det närmaste hemmaplan för dig. Hur lägger du upp förberedelserna inför den stora avslutningen av din sverigeresa? 
Jag kommer nog att försöka få med en familjemedlem som kan heja utmed banan. När jag slutligen har kommit i mål efter min rundresa genom Sverige (inklusive 70 kilometer löpning) kommer jag att fira med mina närmaste. 

Vilket lopp kommer du att ställa upp i under TCS Lidingöloppsveckan i höst? (Kommer du att försöka springa de flesta lopp, i samma anda som under sommaren?)
Jag kommer nog att fokusera på det klassiska 30-kilometersloppet.
(Lidingös terrängspår är redan väl utforskad mark för Gunnar - han har vid det här laget sprungit Lidingöloppet hela åtta gånger!).

Lidingöloppet hejar på Gunnar och resten av Lidingölopps-gemenskapen under alla fortsatta resor – mentala, fysiska eller utmed Sveriges landsvägar – på väg mot höstens lopp!

För alla som vill seeda sig till TCS Lidingöloppet finns det fortfarande möjlighet att göra det– antingen i Ursvik i Stockholm under vecka 35, under Blodomloppet Stockholm på distans, eller genom den Digitala seedningen med Racefox. Lycka till och vi ses i höst!

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer