Familjesemester och träningsresa – hur går det ihop?

Äntligen semester! Äntligen en paus från vardagens måsten och rutiner. Tid att umgås med hela familjen och tid för återhämtning. Äntligen tid för träning! Låter det som en osannolik kombination? Nej då, inte om man åker till något av Vings Sunwing­hotell. Där finns nämligen allting som man behöver för att skapa sin egen träningsresa. Oavsett när på säsongen man har möjlighet att resa.


Text: Anna Dahlberg Foto: Vings bildarkiv

Efter en hektisk höst med otroligt mycket jobb och andra projekt landar vi på ett soligt Mallorca en dag i oktober. Det är så där perfekt ”lagom” varmt, d.v.s. att solen värmer men luften är frisk. Hela familjen är tillsammans och vi ser fram emot en vecka med ledighet, lek, bad, god mat och äntligen tid för träning.

Vi har valt att boka Sunwing Alcudia som ligger mitt på stranden med en fantastisk utsikt. Med två små barn räknar vi med att spendera mycket tid på hotellet så vi har nära till rummet för blöjbyten, sovstunder och mellanmål. Efter första doppet i poolen och några åk i rutschbanan är det dags för barnen att sova middag. Vi tar en kaffe och hugger tag i våra smartphones. Här ska planeras träning!

Vi tar hjälp av mobilen där vi kan boka gruppträningspass och ladda ner löprundor. Och det bästa av allt, ingen tid behöver läggas på logistik och transporter. Allt vi behöver finns precis här på hotellet. Ett välutrustat och fräscht gym, spa med behandlingar, gruppträningspass och en lång strandpromenad. Det känns otroligt lyxigt!

Går det att äta hälsosamt då? Träning i all ära, men maten är minst lika viktig. Jag, som även är utbildad kostrådgivare, lägger stor vikt vid att mat ska vara både god och näringsrik. Och svaret är ja! Hotellets bufféer och menyer erbjuder mängder av grönsaker, sallader, frukt, fisk och flera vegetariska alternativ varje dag. Det här kommer passa vår familj perfekt!

Summering: Känner vi oss nöjda med resan och träningen? Ja, väldigt nöjda. Vi åkte hem med svettiga träningskläder i bagaget, en hel del träningsvärk och påfyllda med ny energi inför vintern. Håll till godo, här finns vår träningsdagbok:

SÖNDAG
08.00 Vi inledde veckan med en powerwalk längs strandpromenaden tillsammans med barnen. Kollade in omgivningarna och väckte kroppen till liv efter den långa resdagen. Kan lova att frukostbuffén smakade mycket gott sen!

11.00 Sovdags för barnen och lästid på balkongen för mamma. Pappa snörade på sig skorna och tog veckans första löprunda på 8 km. Toppen att kunna ladda ner löprundor när man inte hittar i området.

MÅNDAG
08.30 Under tiden som det smörjdes solkräm på rummet drog mamma ner till fitnessstudion för gruppträning; 1 timme med crosstraining och core.

15.00 Pappa besökte gymmet för ett 35 minuters pass när mamma och barn hängde i Lollo & Bernie Club med lek och bus.

TISDAG
08.30 Familjepowerwalk igen, avslutades med ett spontandopp i havet innan det var dags för frukost.

12.00 Mamma hängde med på Water aerobics – och det var jobbigare än man kan tro!

16.00 Pappa testade yoga för första gången. Stelt…

ONSDAG
Träningsvärk och vilodag. Därför passade det väldigt bra för mamma att boka in en Sunwing Spa Ritual. 75 minuters helkroppsmassage med ansiktsbehandling. En av veckans höjdpunkter. Barnen hade sovstund och pappa läste Kepler på balkongen. Alla nöjda!

TORSDAG
08.30 Det gick så bra för pappa att fixa med all solkräm så mamma kunde inleda dagen med ett yogapass. Namasté!

11.00 Dags för barnens sovstund, den här gången somnade även mamma. Pappa ville däremot vara mer aktiv så det blev en ny nedladdad löprunda runt Alcudia.

FREDAG
Vilodag!

LÖRDAG
Dags för hemresa. Vi älskar Easy check in. Inga tunga resväskor att släpa på till flygplatsen. Underbart!

Se alla Vings träningshotell: https://www.ving.se/traningsresor/traningshotellVåra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer