Ett säkert och tryggt arrangemang

TCS Lidingöloppet ett säkert och tryggt arrangemang i samverkan

Under Lidingöloppets största arrangemangshelg, sista helgen i september, besöker 100 000 löpare & besökare Lidingö. Under ledning av en vältrimmad organisation och 2500 ideella funktionärer drivs arrangemanget och säkerheten är den viktigaste arbetsuppgiften för alla som jobbar med Lidingöloppet.

Ett säkert och tryggt arrangemang

TCS Lidingöloppet har under sina drygt 50 år som arrangör av världens största terränglopp alltid fokuserat på trygghet- och säkerhetsfrågor. 2013 intensifierades detta arbete ytterligare när man i samverkan med Lidingö stad, räddningstjänst, sjukvård och polis inledde valde att förstärka samverkan kring säkerhet och trygghet under arrangemanget.

 ”Den samverkan som Lidingöloppet och dess parter bedriver är nyckeln till ett tryggt och säkert arrangemang där alla parter delar en gemensam lägesbild inför och under arrangemanget. Genom att utvärdera risker inför, under och efter arrangemanget säkerställs ett lärande som kontinuerligt utvecklar säkerheten. Vi är oerhört tacksamma och stolta över den samverkan som bedrivs lokalt på Lidingö. Samverkansformen där alla aktörer deltar är unik och mycket väl utvecklad”, säger Ninna Engberg, generalsekreterare för TCS Lidingöloppet.    

”Säkerhet är idag ett självklart område att arbeta med som arrangör av stora event. Vi vill skapa en så trygg miljö som möjligt, och genom att knyta till oss en extern part får vi tillgång till ytterligare spetskompetens”, säger Ninna. Ninna har själv stor erfarenhet av säkerhetsarbete under stora arrangemang sedan sin tid som VD för Globenarenorna och bidrar aktivt i säkerhetsarbetet.

När många människor samlas på en begränsad yta ställs krav på säkerheten. 2018 inleddes även ett samarbete med en extern säkerhetspartner som kompletterar den interna organisationen strategiskt, såväl som i det operativa säkerhetsarbetet under arrangemanget.

Level Security är en rådgivningsbyrå inom risk- och krishantering med fokus på person- och informationssäkerhet och har stor erfarenhet av att jobba med event- och evenemangssäkerhet. Level har idag förmånen att arbeta kontinuerligt med några av landets största idrottsevenemang.

Level Security stöttar Lidingöloppets befintliga organisation såväl proaktivt inför loppet, som reaktivt om något skulle inträffa. Levels rådgivare har stor operativ vana att leda organisationer i händelse av kris, och att förbättra samverkan med polis, räddningstjänst och andra aktörer. Våra medarbetare kompletterar dagligen befintliga säkerhetsorganisationer, alternativt ansvarar för säkerheten i organisationer som saknar egen kapacitet och vi är mycket glada över att få chansen att fortsätta utvecklas tillsammans med en så väl utvecklad organisation som Lidingöloppets”, säger Martin Börsvik Vd på Level Security.

 

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Övriga samarbetspartners

Arrangörer