En halv miljon kronor till cancerforskningen genom TCS Lidingöloppshelgen

Totalt samlades hela 532 000 kronor in till Cancerfonden och svensk cancerforskning genom TCS Lidingöloppshelgen.

– Tillsammans har deltagare, publik och arrangörer bidragit till det viktiga arbetet för ett friskare liv för alla, säger Tomas Hoszek, Lidingöloppets generalsekreterare. 

I år sprang drygt 4 000 personer Rosa Bandet-loppet (tidigare Lidingö Tjejlopp) som ingår i TCS Lidingöloppshelgen. För första gången var en startgrupp öppen även för män, med tanken att inspirera till att genomföra loppet tillsammans med nära och kära. I denna mixedgrupp gick halva startavgiften till Cancerfonden och svensk cancerforskning.

– Att öppna upp för manliga deltagare är ett sätt för oss att manifestera och ge möjlighet för alla att visa sitt engagemang i frågan, säger Tomas Hoszek. 

Björn Daniels, som sprang Rosa Bandet-loppet, tog ett eget initiativ och lovade att för varje 1 000 kr som kom in till insamlingen, så skulle han springa uppför Abborrbacken en extra gång. Han fick ta backen fem gånger. Totalt samalde han in över 9000 kr. 

– Stort tack till alla er som på olika sätt bidragit med över en halv miljon kronor till den livsviktiga cancerforskningen. Forskningen har kommit långt men vi är inte framme än. Tillsammans hjälps vi åt att besegra cancer snabbare, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare för Cancerfonden. 

TCS Lidingöloppshelgen den 22-24 september utgjorde starten för oktober månads Rosa Bandet-kampanj med syfte att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om cancerprevention och bröstcancer, samt bedriva påverkansarbete. 

Läs mer om loppet här >>

Fakta om Rosa Bandet-loppet
2015 skänkte ICA sitt värdskap för Lidingö Tjejlopp till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj som en del av sin nationella hälsosatsning. Rosa Bandet-loppet är ett av huvudloppen under TCS Lidingöloppshelgen och ingår i Tjejklassikern. 

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer