Charlotte Schönbeck provlöper VTSS etapp 2

Alla som just nu lär känna Lidingöloppet genom VTSS får samtidigt stifta bekantskap med ”löpglädjen” – den paradoxala lyckokänsla som kan uppstå under en hård utmaning i löpspåret. När VTSS ger sig in på etapp 2 ges goda förutsättningar att möta känslan på djupet.

Charlotte Schönbeck provlöper VTSS etapp 2

Den natursköna sträckan på 10 kilometer i Ursvik, Sundbyberg, bjuder både på hårda backar, rötter och stenar och grusiga partier. Veckans gäst, den mångmeriterade elitlöparen Charlotte Schönbeck, ger här sina tips på hur man bemästrar terrängen och hur man genomför en mil med ett smil.

 

 

 

 

Löpglädje är lite av ett signum för just Charlotte Schönbeck, som genom 10 SM-guld i

medeldistanslöpning, EM-deltagande och en framgångsrik triathlon-satsning, har lärt sig att hantera även de mest extrema utmaningarna och enorm trötthetskänsla. Trots att hon har genomfört en tävling bara två dagar tidigare ger hon sig på 10-kilometersspåret i TVSS etapp 2 i avslappnad stil, och kommer tillbaka bara 40 minuter senare. Glädjen är minst lika påtaglig i mål som innan start.

 

För alla som är på väg att anta utmaningen, eller som tränar långsiktigt inför Lidingöloppet, delar Charlotte i intervjun sina bästa tips på hur man kan göra löpningen mer behaglig för sig själv. Hon rekommenderar exempelvis att springa avslappnat i nedförsbackar för att ge kroppen de bästa förutsättningarna att återhämta sig. Det här är särskilt viktigt i kuperad terräng som i Ursvik och på Lidingö, i vilka det inte finns många platta partier. Charlotte beskriver även betydelsen av att planera träningen rätt för att spara benen till utmaningen.

 

VTSS etapp 2 pågår fram till den 3 maj. För alla som under tiden vill dela med sig av sin löpglädje i Ursviks motionsspår pågår en fototävling på Instagram under hashtaggen "vtss" och  "minarena", samt taggen @lidingoloppet. Den bild som under veckan bäst fångar glädjen i utmaningen belönas med hotellövernattning för två personer på Holiday Club Åre i sommar!

 

Skriven av Rebecka Öberg

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer