5 tips för att bibehålla löparformen, i samarbete med Flowlife

Det är viktigare än någonsin att röra på sig, inte minst för att stå förbered när du väl får stå på startlinjen igen (förhoppningsvis i september). Det helt enkelt livsviktigt att hålla igång, dels för att undvika skador och kunna njuta av löpupplevelsen men inte minst för att hålla humöret uppe i dessa tider.

5 tips för att bibehålla löparformen!

5 tips för att bibehålla din löparform

 1. Träna inte ihjäl dig
  Att träna inför hela distansen på en gång ger oftast motsatt effekt. Öka distansen istället successivt för att undvika skador, 1,5 till 2 kilometer per vecka är lagom.
 2. Träna på liknande underlag
  Lidingöloppet springer man på mjukt underlag, det kan därför vara av fördel att träna och vänja in kroppen för detta. Loppet är innehåller dessutom en del sluttande stigar och branta uppförsbackar, vilket man med fördel bör träna inför. 
 3. Ta pauser
  Att ta gångpauser under loppets gång är aldrig en dålig idé. Faktum är att du orkar längre om du tar små, 1-2 minuters pauser lite då och då. 
 4. Yoga
  Glöm inte att både kropp och sinne bör förberedas inför ett lopp. Yogan hjälper dig att komma in i rätt fokus och förbereda dig mentalt inför det som komma skall. 
 5. Massage 
  Att återhämta sig efter träning och tävling är A och O. Massage är perfekt till att få bort mjölksyran och andra slaggprodukter från musklerna. Dessutom sätts blodcirkulationen igång ordentlig. Att besöka massören ofta kan dels bli stressigt men även kostsamt. Vi rekommendera därför massagekudden Flowpillow Heat, som smidigt behandlar dina muskler i samma klass som en massör. 

 

Läs mer om Flowpillow Heat här: https://flowlifesweden.com/produkt/flowpillow/ 

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer