Årets medaljmotiv 2021


TCS Lidingöloppet presenterar årets medalj, som enligt traditionen innehåller motiv från konstnären Carl Milles klassiska verk.   

Årets medaljmotiv 2021

Motivet på årets Lidingöloppsmedalj är Carl Milles staty ”Svala” (ca 1950) – en mindre detalj avsedd för Milles monumentala skulpturgrupp ”Uppståndelsefontänen” (1939-52), som med hela 38 människostatyer, plus djur och växter, återfinns vid Falls Church utanför Washington D.C.

Minnestavlan bredvid skulpturgruppen lyder (översatt från engelska): ”Uppståndelsefontänen är en påminnelse om att vi inte går ensamma, att vi är en del av något större”. TCS Lidingöloppet firar det här budskapet efter en lång tid av isolering: Vi går inte ensamma - vi springer tillsammans! 
 

Samtliga medaljmotiv på Lidingöloppets medaljer sedan 1989 har avbildat en av konstnären Carl Milles statyer. Statyerna finns att beskåda på Millesgården på Lidingö.

 


Kort om Carl Milles:
Carl Emil Wilhelm Milles, född Andersson 23 juni 1875 i Lagga socken (i nuvarande Knivsta kommun), död 19 september 1955 på Lidingö, var en svensk skulptör. Carl Milles var verksam främst i Europa, men under lång tid också i USA. Han är känd för sina fontäner och andra verk i monumentalformat. Läs mer om Carl Milles på www.millesgarden.se

 

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer