Årets Kranskulla 2017 – Orienteraren Jutta Jussila

Av tradition väljs en kranskulla som tillhör någon av Lidingöloppets moderföreningar IFL Lidingö Friidrott och IFK Lidingö SOK. 2017 är det den senares tur att ha en representant som möter vinnarna på upploppet sista helgen i september. Årets kranskulla heter Jutta Jussila och vi har tagit oss ett litet snack med henne.

Hur känns det att bli vald till kranskulla?
Det skall bli en jättekul upplevelse och en riktigt stor ära! 

Vem är du?
Jag heter Jutta Jussila och kommer från Finland och är 21 år gammal. Jag har bott i Sverige i två år nu och har verkligen blivit förälskad i Lidingö. 

Berätta lite om din orientering.
Orienterat har jag ända från mammas mage, men har varit en del av IFK Lidingö SOK under två år. Jag har vunnit FM-stafett och haft några topp 10 -placeringar i individuella FM.

Vad ser du fram emot med ditt uppdrag?
Tidigare år har jag jobbat som funktionär på TCS Lidingöloppet och tycker det är ett fantastiskt evenemang med mycket glädje och fin anda. Jag har aldrig varit kranskulla förut men ser väldigt mycket fram emot att vara det under årets TCS Lidingöloppshelg. Uppdraget kommer att bli väldigt spännande och mest väntar jag nog säkert på att se årets vinnares glädje för sin vinst! 

Vi önskar Jutta ett stort lycka till med uppdraget.

 

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer