Anna Haag och Emil Jönsson på 15 km

Anna Haag och Emil Jönsson avslutade sina framgångsrika längdskidkarriärer i våras. Livet som elitidrottare är avrundat, men det betyder inte att paret slutat träna. Höstens stora mål är TCS New York City Marathon i början av november. På vägen dit väljer de att springa TCS Lidingöloppet 15 km.

Anna och Emil springer 15 km

– Det ska bli himla skoj att få uppleva Lidingöloppets folkfest i helgen! Även om vi inte kommer köra det långa loppet, så får vi ju njuta av delar av den fina banan. Nummerlappen har ju inte varit på sedan i april, så det kommer nog vara lite nervöst trots att vi gör det här loppet som en del i vår förberedelse inför NY Marathon och inte alls är redo att göra en maxprestation. Men för oss handlar det främst om att få vara en del av den härliga folkfesten och det gör vi ju bäst utmed banan!, säger de.

Anna Haag sprang Rosa Bandet-loppet (då Lidingö Tjejlopp) 2012, med en fin insats blev hon åtta. Emil Jönssons Lidingöloppsmeriter är lite äldre, han sprang Lilla Lidingöloppet två gånger i slutet av 1990-talet och 2004 var han 16:de i P19.

– Det är jättekul att Anna och Emil kommer tillbaka och springer. 15 km är en perfekt distans för de som tycker milen är för kort och halvmaran lite för lång, säger Lidingöloppets generalsekreterare Tomas Hoszek.

Vi får se Anna och Emil i aktion på 15 km på lördag med start på Koltorps gärde kl 9.40.

TCS Lidingöloppet 15 är en av Sveriges största löptävlingar med över 6 000 deltagare. 

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer