Rosa Bandet-loppet och Anita firade 25 år

I år firar både Rosa Bandet-loppet och Tjejklassikern 25 år. En som kunde fira tillsammans med dem, var Anita Ailasniemi som i och med målgången är den enda som genomfört 25 Rosa Bandet-lopp och 25 Tjejklassiker.

Tusentals tjejer sprang Rosa Bandet-loppet och i år kunde män vara med för första gången. I den mixade gruppen gick halva anmälningsavgiften gick till Cancerfonden. 

Anita Ailasniemi från Kyrksten, norr om Kristinehamn har gjort En Svensk Klassiker sex gånger och Tjejklassikern alla de 25 gånger som den varit möjlig att genomföra. Vid målgången på Rosa Bandet-loppet i söndags mottogs Anita av En Svensk Klassikers vd Michael Thorén, som uppvaktade med en specialgjord segerkrans och en vacker blombukett. 

Anita, hur känns det att komma i mål för 25:e gången?
– Varje gång är det likadant, lika härligt från start till mål.

Hinner du njuta något där ut?
Absolut, det är så fint med utsikt över vattnet och allt. Det är helt underbart, jag gillar naturen.

Vilket klassikerlopp får du anstränga dig mest på? Vilken är den största utmaningen?  
– Tjejvasan, om det är dåligt med snö och det är massor av vatten i spåret. Då är det utmanande och inte det lättaste att klara av.

Har du någon speciell händelse på Lidingö som du minns från dina 25 år här?
Det är så smidigt på Lidingöloppet, allt funkar här. Jag har tävlat på olika distanser och i olika länder, men här är det bäst. Jag ska minst göra fem lopp till.

Stort grattis Anita, som nu blir den första att få 25-års diplomet för TjejKlassikern! Vi ser fram emot ytterligare fem år tillsammans.

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer