Allt om platsöverlåtelser inför årets lopp

Är du på väg att sälja, köpa eller få en startplats i TCS Lidingöloppet? I den här artikeln specificeras varför en platsöverlåtelse är nödvändig, hur du går tillväga och vilken startplats mottagaren hamnar i. 

Allt om platsöverlåtelser inför årets lopp

Om platsöverlåtelser i TCS Lidingöloppet 2021
Av säkerhetsskäl måste alla deltagare i TCS Lidingöloppet ställa upp i eget namn. Om en startplats i TCS Lidingöloppet säljs eller överlämnas måste detta därför registreras, vilket kan göras under "Platsöverlåtelser" på Mina sidor. Det är möjligt att överlåta sin plats via Mina sidor fram till dagen innan arrangemanget och kostnaden på 200kr betalas av den deltagare som tar över startplatsen. 

På loppdagen kan platsöverlåtesler ske på plats via tävlingskontoret/nummerlappsutdelningen på Lidingövallen till en kostnad av 300kr. 

Vid en platsöverlåtelse tar du inte över platsen i en startgrupp som bygger på seedning. Det är därmed inte möjligt att köpa en bättre startplats.

Så gör du för att överlåta en startplats i TCS Lidingöloppet 
1. Logga in på Mina sidor via Lidingoloppet.se och klicka på knappen "Mina köp" uppe till vänster på sidan. Du kan där se vilka lopp du är anmäld till. Klicka på knappen "Platsöverlåtelse" och sedan "Jag godkänner platsöverlåtelse".

2. I samband med att du godkänner platsöverlåtelsen kommer du att avanmälas till loppet, samtidigt som du kommer att översändas en kod per email för att registrera överlåtande person. Det är i samband med registreringen av överlåtande person som avgiften för platsöverlåtelse betalas.

3. Köparen kan sedan logga in på Mina sidor, anmäla sig till loppet och betala avgiften på 200kr. Deltagaren kommer sedan att få en bekräftelse via e-post.

Vilken startgrupp man hamnar i vid platsöverlåtelse
Genom platsöverlåtselsen övertar köparen inte automatiskt säljarens startnummer och plats i en startgrupp. Resultat från tidigare års TCS Lidingölopp, liksom resultat från seedningslopp, avgör istället vilken startgrupp köparen placeras i.

Seeda dig till en bättre startgrupp efter platsöverlåtelsen
Om du efter platsöverlåtelsen vill komma med i en snabbare startgrupp kan du delta i ett seedningsgrundande kvalificeringslopp. Via den här länken kan du se hur du genomför ett seedningslopp och vilka lopp framåt som är seedningsgrundande till TCS Lidingöloppet. Du behöver seeda dig senast den 6september och seedning kan endast ske i mån av plats. 

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer