Abborrbacken asfalteras hela vägen till toppen

Som ett led i att underlätta för deltagare att med trötta ben inte snubbla på rötter och stenar väljer TCS Lidingöloppet att asfaltera hela Abborrbackens sträckning. Det kommer även underlätta för cyklisterna i Lidingöloppet MTB.

Det är många löpare som passerat Abborrbacken genom åren. Denna mytomspunna backe på nordöstra Lidingö som kommer som en vägg med 5 km kvar på 30km-banan. Till loppen 2019 kommer backen att få ett nytt utseende då ett arbete med att asfaltera hela backens sträckning nu har inletts.

- Syftet är att erbjuda löparna en skönare resa uppför backen och slippa oroa sig för rötter och stenar i skogen, säger Ninna Engberg Generalsekreterare Lidingöloppet.

Ändringen påverkar också deltagarna i Lidingöloppet MTB i maj då det Strava-segment som finns uppför backen kommer att se nya häpnadsväckande rekordtider. Detta då cyklisterna slipper oroa sig för att bakhjulet ska spinna i gruset i backen.

- I förlängningen kanske vi asfalterar fler delar av banan då många anser att det är för mycket terräng på banan. Vi vill vara med i löpningens utveckling och bidra till snabbare tider, menar Ninna Engberg Generalsekreterare Lidingöloppet.

TCS Lidingöloppet arrangeras 2019 för 55:e gången och tar nu alltså steget in i en ny asfalterad era.

För mer information om själva asfalteringen klickar du här >>

OBS! Detta är ett aprilskämt

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer