Johan Olsson springer för Fritidsbanken

Längdskidåkaren och flerfaldige VM- och OS-medaljören Johan Olsson debuterade på TCS Lidingöloppet 30 km ifjol. Han imponerade stort med tiden 1.48.59 – en osannolikt bra tid enligt honom själv.

– Allt stämde och publiken var helt underbar, så jag sprang verkligen mitt allra bästa, säger han.

Johan Olsson springer för Fritidsbanken

Nu har han ändå siktet inställt på att springa ännu fortare. Anledningen är att om Johan korsar mållinjen under 1.48.59, så skänker Santander Consumer Bank en skridskoslip värd 40 000 kr till Fritidsbanken. 

Fritidsbanken är en ideell och oberoende organisation som lånar ut begagnad sport- och fritidsutrustning gratis.
– Det kan finnas ekonomiska eller praktiska skäl som hindrar att man provar på en ny sport eller följer med på en friluftsaktivitet. Fritidsbanken kan göra det möjligt, det är en fantastisk idé som vi vill vara med och stötta, säger Martin Brage, vd Santander Consumer Bank Sverige.

– Vi försöker hålla all insamlad utrustning i fint skick genom att byta skosnören, valla skidor och slipa skridskor, så vi håller verkligen tummarna för Johan, säger Henric Byström, varumärkesansvarig på Fritidsbanken. 

– Jag kommer att satsa som om det gällde ett OS-guld. Det är väldigt motiverande att prestera bra resultat för andra, så därför antar jag mer än gärna den här utmaningen, säger Johan Olsson.  

– På TCS Lidingöloppet tycker vi så klart att det är fantastiskt roligt att Johan springer även i år, det ska bli mycket spännande att se om han kan slå sin tid från i fjol, säger Tomas Hoszek, TCS Lidingöloppets generalsekreterare.

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Arrangörer