Välkommen till Schweiz nya kungarike!

Från 2020 kommer regionen Lenzerheide att presentera Bike Kingdom, som handlar om nya leder, erbjudanden och en MTB-app som gör berget till en digital lekplats. Häng med till framtiden!

Välkommen till Schweiz nya kungarike!

Regionen runt Lenzerheide är inte direkt någon nyhet bland MTB-cyklister. Tvärtom är det placerat på den internationella cykelkartan sedan många år tillbaka, som en av de hetaste platserna för mountainbike i sin ädlaste form. Området, som nu kallas Bike Kingdom, täcker inte bara regionen Lenzerheide, utan hela triangeln mellan Chur-Lenzerheide-Arosa. Förutom de renodlade cykellederna är all cykling längs vandringsleder också tillåten. Det betyder att du som cyklist har över 1 000 kilometer av tvåhjulig njutning att se fram emot.

Bike Kingdom är uppdelat i sex regioner:

Bear Mountains: Här är det björnarna som gett namn till regionen som täcker hela området från Schafälpli till Arosa och Ochsenalp. Cyklingen här är både vild och stor och det är inte omöjligt att du ser björnar i reservatet. 

Red Peak: Tufft, brant och röd cykling är det som kännetecknar östra sidan av Lenzerheide. Området är det mest frekventerade i hela Bike Kingdom där flertalet världscuptävlingar och internationella mästerskap genomförts. De stora nyheterna inför 2020 är leden från Urdenfürggli till Motta Hut vidare till Bike Attack Traverse.

Southern Delights: Här är cyklingen mindre känd men inte mindre imponerande. Den vackra gran- och lärkskogen vid foten av Lenzerhorn till Albuladalen utmärker sig främst genom de flowtrails som sveper genom området. Många av lederna är snöfria redan under tidig vår.

Steep Trees: Namnet säger allt; från Parpan till Chur och Tschiertschen lyser bromsarna rött. Och vid Churwalden och Joch finns det många dolda stigar som är populära bland de som gillar tekniskt utmanande cykling.

The Capital: Chur, huvudstaden i Grisons och i Bike Kingdom. Men med Alpine Bike Park och Mittenberg är The Capital mycket mer än bara en huvudstad. Om det fortfarande finns snö i de andra regionerna brukar här ett antal kilometrar vara redo för cykling under tidig vår.

Western Summits: På västra sidan av Lenzerheide finns ett område som både innehåller högalpin cykling och mörka skogar på lägre höjd. Western Summits är ett led-paradis som inkluderar den västra delen av Piz Scalottas och den östra delen av Domleschg. Nytt för i år är leden från Scalottas till Junihyttan och vidare mot Alp Fops.

Bike Kingdom App - den digitala lekplatsen

I Bike Kingdom är det givet att du både får kämpa för och avnjuta mountainbike i sin bästa form. Förutom det som bergen naturligt ger har vi också utvecklat en app som förvandlar ditt cyklande till en digital lekplats. I ett kungarike är det självklart att du måste fightas och i Bike Kingdom handlar kriget om att du tillsammans med dina kompisar samlar kilometrar och höjdmetrar, som också delas upp i flow, drop och shred. I appen får du även olika belöningar för din attityd och åkstil – och självklart hittar du även all information om leder, butiker, hotell och guider.

The Legend of Bike Kingdom

«The Legend of Bike Kingdom» är cykelfilmen i början av den nya cykeltiden i semesterområdet Lenzerheide. I samarbete med det kanadensiska produktionsföretaget Anthill Films presenterar Bike Kingdom en hyllning till MTB-sporten. I huvudrollen är Thomas Genon alias «Tommy G», till vardags en av världens bästa cyklister. Tillsammans med honom kan du utforska Bike Kingdom i alla delar.

Lenzerheide väntar på dig! Läs mer här

Våra sponsorer