SCOTT inför säsongsstarten

Vi har tagit ett snack med våra vänner på SCOTT inför säsongsstarten 2019 som närmar sig emd stormsteg. Lidingöloppet MTB är ett av årets första stora lopp och ett lopp där alltfrån nybörjare till högsta elit deltar och njuter av härlig cykling.

Hallå Scott, det börjar dra ihop sig för säsongstart och vi är så klart intresserade av vilka trender i cykelbranschen som är störst i år?

Generellt ser vi att mountainbike är fortsatt väldigt starkt och det gäller både bland tjejer och killar, vilket är väldigt roligt. Ytterligare en trend vi tycks se är att allt fler resor med cykelfokus förekommer, både runt om i landet och mer fjärran destinationer.

Ni har serverat en jättefin kollektion av barncyklar och tillbehör i år. Hur kommer det sig att branschen generellt först på senare tid har ”vaknat” när det handlar om kompetenta prylar för barnen?

Att främja välmåendet och förebygga ohälsa bland barn har fått stor uppmärksamhet i och med den alltmer stillasittande vardagen. Många har äntligen fått upp ögonen för att satsa på detta.

Familjecykling har också blivit allt mer populärt, både på semester och på hemmaplan. Som ytterligare ett steg för att öka cykelintresset hos barn och unga finns insikten att bra utrustning för dem också medför att det många gånger även blir roligare

Tack så mycket SCOTT, vi ses på Lidingövallen den 4 maj!

Som SCOTT nämner är familjecykling något som växer alltmer i Sverige och det tycker vi på Lidingöloppet MTB är riktigt roligt. Hos oss kan hela familjen vara med och cykla i allt från Knattelopp, Lilla Lidingöloppet MTB, 23 och 63 km. 

Våra sponsorer