Revansch och nytändning 2018

Vår ambassadör Calle Friberg är i full fart inför 2018 års säsong. Cape Epic, Lidingöloppet MTB och lägerverksamhet står på agendan. Läs hela rapporten här.

På gång med Calle Friberg

Det var ett tag sedan ni hörde från mig här. Eller ni som följer mig på sociala medier har säkert sett en del vad jag pysslar med. Men långt ifrån allt så klart ;)  

Jag & min sambo Lisa Nordén är nu på Gran Canaria sedan i lördags och ska vara här i 2 veckor. Jag ska få in lite bra träning inför Cape Epic om 3 veckor och sedan har vi ett cykelläger med Apollo Sports kommande vecka. Först egen träning första veckan här och sedan anpassad träning med gruppen men troligtvis skarva på lite misstänker jag att Coach Mattias Reck planerar… 

Efter en ganska dålig säsong i fjol så är jag sugen på att göra mig själv lite mer rättvisa denna säsong. Anledningarna till detta var flera, men för mycket sjukdomar är nog den största boven i dramat. Jag hade 5 antibiotika-kurer från december till juli i fjol, en rejäl krasch med krossad näsa på XC SM samt toppade med en halsmandeloperation i oktober. Så har nu efter en lugn träningshöst smugit igång med träningen och saker har fallit på plats bra tycker jag. Dels med min egen träning och motivation men också även med en flytt från lägenhet till hus samt sponsorer och utökning av teamet som jag driver tillsammans med Lisa. Vi har nu fått en ny titelsponsor till teamet i form av HiQ - ett IT & managementkonsult-bolag från Stockholm med flera kontor runtom i landet samt i Helsingfors med sammanlagt över 1600 anställda. Vi har många roliga aktiviteter planerade med HiQ och är superglada att ha dom ombord.  

Är riktigt taggad inför årets race nu känner jag. Lidingöloppet MTB ligger med i mitt fokus givetvis! En stor anledning till att jag blev sugen på att fortsätta satsa (vilket inte var självklart efter förra säsongen kan jag säga) är att jag fick ihop Cape Epic projektet igen. Alltså 8 hårda dagar i Sydafrika med prolog i Kapstaden vid foten av ”Table Mountain” Det blir lite av ”årets race” om man tänker budget, logistik, planering, antal människor inblandade, material som behövs och framförallt utmaningen och upplevelsen.  

Det blir 4:e gången jag startar detta ”MTB Tour de France” och förhoppningsvis andra gången jag tar mig i mål. Jag körde i fjol tipsammans med Mattias Wengelin in på en total 15:e plats efter att ha varit sjuk fram till startdagen och var väldigt försvagad. Så det ska bli skoj att köra igen och denna gång blir det med min teamakollega Henrik Sparr. Vi kör Cape Epic som Team PostNord, då dom gått in och stöttat just detta projekt, vilket vi är jätteglada över. Svårt att sia om placeringar på detta lopp när det är 8 tuffa dagar man ska hålla ihop under, utan att krascha, punka och slippa annat strul. Men det skulle vara roligt att förbättra fjolåret. Vi har iaf med oss lite mer support denna gång när Jeppman Andersson sköter mediabiten med film / foto, pappa Kjelle och kompisen Janne kör vår husbil mellan etappbaserna. Mekaniker och massör har vi på plats i Sydafrika från folk jag jobbat med förut vilket känns skönt.  

Jag återkommer säkert snart igen med en ny lägesrapport ang Cape Epic och annat roligt på gång.  

PS: Jag vill tipsa om mitt och Henriks Lidingöloppet MTB läger på Rönneberga 20-22 april. www.ronneberga.se/erbjudande/mtbtraningslager/

Snabba på det finns några få platser kvar. Vi har i år även ett ungdomsläger på söndagen lett av Team HiQ´s Kajsa Eneroth och Joel Warrén.  

Vi ses & hörs // Calle Friberg 

Våra sponsorer