MTB-cyklisten som älskar livsstilen

Emil Lindgren tog i våras sin andra raka seger i Lidingöloppet MTB. Vi kollade läget så här efter säsongen.

Varför är du så stark på Lidingö?

– Jag gillar Lidingö och utformningen av banan. Den passar mig som handen i handsken och jag trivs med de korta och förhållandevis branta backarna. Att jag har en bra spurt gör att jag kan förlita mig på den om det blir en grupp som kommer in tillsammans mot målet, så som det har varit de senaste åren.  

Hur har säsongen 2018 varit som helhet?

– Det har varit fantastiskt! Jag överträffade ett grymt 2017 och vann i stort sett vartenda lopp jag körde. Och om inte jag vann, så var det någon annan i teamet som lade vantarna på segern. 20 segrar på 26 starter är jag mycket nöjd med. 

Vad betyder ditt team Serneke Allebike MTB Team för dig?

– Vi har byggt upp något unikt och väldigt vägvinnande i Serneke Allebike MTB Team. Alla vet sin plats och jobbar mycket hårt mot att vara sitt bästa jag. Förutom att cykla, så är jag mycket nära ledningen av teamet och mina chefer låter mig och de andra i laget få utvecklas i en väldigt positiv miljö. Att vinna likt vi gjort de sista två åren kommer inte så lätt som det ibland kan se ut. Jag kan lova att vi verkligen kör med allt vi har och lite till. Tillsammans är vi starka och det känns som en stor familj. Det gäller själva teamet, men även andra som kör vårat märke.  

Vad har du för mål 2019?

– Jag är mycket nöjd med mitt beslut att lägga min internationella karriär på hyllan sedan ett par år tillbaka. Jag har otroligt kul på cykeln och likt de sista åren, så satsar jag endast i Sverige med ett snarlikt tävlingsprogram som tidigare. Långloppscupen, SWEcup XCO, SM och utvalda lopp likt Lidingö MTB och Cykelvasan är lopp som är prioriterade för mig.  

När vi pratades vid i fjol så sade du att du ”konstant försöker hitta nya vägar till att utveckla både fysik och teknik.” Vad har du hittat för nya sätt till utveckling den senaste tiden?

– Jag letar hela tiden efter sätt att utvecklas, det höjer min motivation. Jag kommer att köra vidare med mycket MTB-cykling och enduro på motorcykel. Jag brinner för MTB och på senare år även för motorcykel, som på sikt kommer att få ännu större plats i mitt idrottande. Jag skulle en dag vilja se hur snabb jag kan bli med motor, men än så länge har jag mer att uträtta på MTB.  

Du berättade att du tänkte köra Vasaloppet 2018, hur gick det?

– Jag halkade mig från Sälen till Mora i vintras och det var en fantastisk upplevelse. Jag har i mitt liv inte fått vara motionär i så många idrottssammanhang, och det jag fick uppleva där ute i spåret var helt otroligt. Jag får en väldig förståelse för varför motionären cyklar, springer, skidar eller motorcyklar sig igenom lopp som Lidingöloppet. Det är en grym upplevelse att testa sina gränser ihop med likasinnade!

Vad gör du i vinter? 
– Jag jobbar vidare med att hålla mig i grym form och med en hög andra projekt. Jag har rätt många järn i elden och ser väldigt mycket fram emot framtiden. Jag älskar livsstilen och längtar verkligen efter att göra mitt allra bästa för att vara den starkaste och snabbaste versionen av mig själv till våren då vi står på startlinjen igen. Som förra året består vintern av en mix av mycket cykel, motorcykel, lite löpning och skidor.  

Kör du Lidingöloppet MTB i vår?

– Jag tänkte fira min födelsedag på Lidingö och vad är en bättre födelsedagspresent än att få susa fram i era skogar?! Jag längtar redan! 

Vad är ditt favoritställe för en MTB-tur?

– Det finns så otroligt mycket bra cykling runtomkring i världen, men jag skulle vilja påstå att vi har det väldans bra här i Sverige. Jag stortrivs på stigarna hemma i Säter, men tvekar inte att dra iväg för att testa något fint område. Falun, Alingsås, Karlskoga, Örebro, Stockholm och Göteborg är alla grymma destinationer för MTB. Fler finns och väntar på att bli utforskade. Som tur är har jag många år kvar som MTBiker så det är ingen stress.  

– Och så vill jag tacka alla där ute för att ni valt MTB som redskap för er motion! MTB som folkidrott växer så det knakar och jag känner en stor stolthet att kalla mig MTB-cyklist idag. Tack alla och kör hårt! 

Följ Emil på instagram och facebook

Våra sponsorer