Lidingöloppet MTB30 - Bankoll med Calle Friberg - del 3

Lidingöloppet MTB:s ambassadör Calle Friberg guidar oss genom de rafflande sista 10 kilometerna av loppet!Nu har vi kommit till den sista tredjedelen av Lidingöloppet MTB-banan. Sist hann vi gå igenom fram till båtklubben på Bosön.

Det är nu det blir lite jobbigt men också en väldigt fin del. Har man legat på rulle och åkt med en fin grupp så är det läge att tagga till. Efter båtklubben åker vi in i skogen uppför en brant lite backe där det bra att ligga först så slipper du bli hindrat om den före glömmer växla ner i tid. Eller annan lättgjord miss. Efter denna backe åker vi på Bosöns eljusspår en kort bit innan vi går in i en tuff liten brant backe där det brukar vara lite lösgrus. Backen går sedan över i stig och slingrat sig upp till toppen av berget. Sedan följer en taktisk utförslöpa där det gäller att vara lite koncentrerad. Inget supersvåra om man är van vid stigcykling, men ändå lite att fokusera på.

Väl nere rundar vi Bosöns lilla hamn och passa på att dricka här innan det blir backe direkt igen. En grusbacke upp till ytterligare ett kort stigparti. Återigen inget svårt, men en slingrig stig svagt utför ner mot Bosövägen. Efter några meter på asfalten svänger vi in på Lidigöloppsspåret upp till bostadsområdet där man på asfalt slingrar sig ner till vattnet och full fart upp mot Grönsta för sista 5 km.

I Grönsta kommer en sista tuff backe - den beryktade ”Grönstabacken”. Kort, brant och kommer kännas i benen garanterat. Vill man attackera eller släppa någon man kör med så finns chansen här:)

Efter Grönstabacken är det sedan ett kurvigt och tycker jag rätt roligt eljusspår som visserligen är småkuperat men det rullar på relativt snabbt sista 4 km in mot målet på grönsta gärde.

Ni som kört loppet förut kommer känna igen er då sista delen runt grönstaskogen är samma. Det som är bra detta år är att finishen är lite bredare om man skulle få för sig att spurta om någon :)

Lycka till med träningen sista veckorna nu så ses vi på Lidingö den 2a oktober.

/Calle Friberg

Våra sponsorer