Lidingöloppet MTB30 - Bankoll med Calle Friberg, del 2

Lidingöloppets MTB-ambasadör Calle Friberg fortsätter beskrivningen av höstens 30-km-bana, och tipsar i det här avsnittet om strategier utmed kilometerna 10-22!

Lidingöloppet MTB30 - Bankoll med Calle Friberg, del 2

Efter en rätt kuperad inledning av loppets första 10 km så har vi nu kommit till Kyrkviken där vi passerar utanför Lidingövallen på små grus- och gångvägar. Nu väntar en lite plattare sträcka så passa på att fylla på med dryck och kanske en gel.

Vi rullar vidare längs med vattnet ett par kilometer förbi båtklubb och ett par snabba kilometrar susar förbi innan vi viker upp över fältet och över Elfviksvägen, där även den vanliga banan går. En lite seg backe här som kan kännas i benen.

Sedan in på löpspåret och vidare under Elfviksvägen en gång till. Nu är vi inne på fina och snabba bitar av löpspåret där man med fördel kan ligga med i en grupp och dela på dragjobbet.

Ut mot Elfvik där det fortsatt endast är småbackar och inga konstigheter. Vi vänder tillbaka vid Elfviks gård och nu väntar en lite mer kuperad och jobbigare sträcka mot mål.

Efter vätskestationen vid dryga 18 km så är det upp och ner hela tiden. Riktigt roligt men också snäppet mer ansträngande, så se till att ha lite krut kvar i benen för denna bit. Efter vi passerat asfaltsvägen till Södergarn så kommer några branta backar med efterföljande snabba svängar utför, så full fokus här.

Sedan kommer vi ner till båtklubben vid Bosön och en sprakande final väntar dom sista 8 km in mot målet på Grönsta gärde. Den biten tar vi i nästa nyhetsbrev :)

Träna på så hörs vi // Calle Friberg

Våra sponsorer