Lägesrapport från Calle Friberg

Hallå där MTB-cyklister! Calle Friberg här från Playitas på Fuerteventura just nu.

Läget är nog snäppet bättre vädermässigt än i Sverige så inga klagomål här inte. 22-26 grader och sol med torra, dammiga stigar är annat än leriga eller frusna stigar, vilket också är skoj i och för sig:)

Lägesrapport från Calle Friberg

 

Jag och min team-kompis Henrik Sparr har precis avslutat ett MTB-Camp på anläggningen La Pared, som ligger på andra sidan ön. Vi coachade ett trevligt och taggat gäng som ville få sig en bra träningsvecka i solen inför den stundande cykelsäsongen. Det blev många trevliga och timmar i sadeln tillsammans så alla åkte nog hem nöjda kändes det som.

Även om det är riktigt skoj att cykla här så är jag nöjd med att cykla MTB överhuvudtaget nu. För er som inte vet så har jag haft en katastrof-höst träningsmässigt med en gipsad hand hela september (Ingen cykling) och sedan ett brutet nyckelben med efterföljande operation, så hela november och halva december gick bort. Toppade dessutom med influensa över jul och nyår. Även om det finns annat att göra än att cykla och träna så har det varit väldigt frustrerande att inte ens kunna sporta för att må bra.

Nu efter 3-4 veckors lite bättre träning så är jag igång skapligt tycker jag. Inte race-ready men det börjar svara och det känns bra på hojen. Fortfarande lite försiktig på tekniska partier men känslan kommer mer och mer, så jag är egentligen inte alltför orolig. Bara lite otålig kanske:)

Efter ett par dagar med min triathlet-sambo Lisa Nordén här på Playitas så drar vi nu igång vårt egna läger med vår klubb - HiQ Sports Club. En träningsvecka med fokus på cykling, simning, löpning och annat roligt. Skoj även att vårt nytillskott i Team HiQ, Henrik Jansson samt vår junior Joel Warrén joinar oss. Får nog nästan ta en vilodag här så man är fräsch innan alla taggade och snabba kids kommer och kör hårt med oss haha…

Planerna i vår är sedan ungefär följande. Efter detta läger blir det träning och jobb på hemmaplan i Stockholm. Eventuellt blir det något utlands-race eller kanske full fokus på Stockholms-MTB-VM, alltså Keps Cup, innan dom första större svenska tävlingarna drar igång.

Framförallt är jag grymt laddad för det årliga Lidingöloppet MTB-lägret jag håller i ute på natursköna Södergarn på Lidingö 17-19 April. In och anmäl er innan det blir fullt.

 Och hoppas vi ses på Lidingöloppet MTB 2 maj, jag och hela Team HiQ är på plats

 Träna på så hörs vi snart igen med en ny lägesrapport. (troligtvis en mindre solig sådan:)

/Calle

 

Våra sponsorer