Lägesrapport Calle Friberg

Här kommer en lägesrapport från vår ambassadör Calle Friberg & Team Scott Skoda som nu blir Team Apollo Sports Skoda.

Här kommer en lite liten ”recap” på hur min höst och vinter sett ut hittills.  

Efter det att min cykelsäsong tog slut i oktober med MTB Adventure i Södertälje (som jag lyckades vinna) så hade jag egentligen tänkt att ta lite tränings- och tävlingsbreak. Mest på skoj sen så tackade jag ja till att köra en triathlon-stafett i samband med Lisas tävling på Aruba! Alltså bara cykelsträckan, men ändå. Inte min grej att köra 9 mil tempo i 35 grader kanske, men en utmaning. Det gick bra och vi var snabbast:) Nu var det säsongvila och jag supportade Lisa på inbjudningstävlingen Island House Triathlon på Bahamas helgen efter. Efter det ett par sköna semesterdagar i Miami.  

I vår off season så ingick dock ett trevligt uppdrag för mig och Lisa. Att reka och testträna på Apollo Sports anläggning Thanyapura på Phuket i Thailand. Vi simmade, sprang, cyklade fina rundor, hängde på beachen med en kokosnöt i handen. Livet på en pinne, verkligen.  

December har sedan hemma i Stockholm fyllts av träning och mycket jobb och roddande inför 2017. Vi har nu slagit våra påsar ihop och Lisa har anslutit till mitt Team Apollo Sports Skoda, som vi nu heter när Apollo Sport anslutit som titelsponsor tillsammans med Skoda. Väldigt kul att samla oss under ett och samma paraply när vi har så mycket aktiviteter, läger och partners tillsammans. 

Lisa kommer satsa på några utvalda VM-series tävlingar och sedan också parallellt smyga över till lite mer långdistans på halv-iron man distansen. Första tävlingen blir Mallorca 70.3 i Maj.  

Jag kommer satsa hårt denna säsong med första tävlingen på Lanzarote 4-7 februari följt av Cypern 22-25 feb. Sedan kör jag i lag med regerande svenske mästaren Matthias Wengelin, sydafrikanska etapploppet Cape Epic 19-26 mars. Det blir galet jobbigt men också häftig upplevelse. Jag fick bryta med rygg problem fjol så jag är revanschsugen nu. Återstår att se vad vi kan göra i den konkurrensen.  


Calle Friberg och Henrik Sparr utgör MTB-delen i teamaet.

Sedan ett par veckor efter Cape Epic så vill jag slå ett slag för Lidingöloppets MTB-läger ute på Rönnerberga 21-23 mars. En helg fyllt med cykelträning för alla nivåer, clinics, föreläsare, spa, bra mat och trevligt boende mm. Där kommer jag tillsammans med Tony Helmersson vara huvudledare. Håll utskik på Lidingöloppet MTBs Facebook och hemsida samt min Facebook-sida Calle Friberg Mountainbike för mer info och hur du bokar in dig.  

Vi ses på stigen,

 // Calle 

Våra sponsorer