Lägesrapport Calle Friberg 29 juni 2020

Tänkte det var dags för en liten rapport från min värld. Hoppas ni alla haft det bra i värmen över midsommar.

Lägesrapport Calle Friberg 29 juni 2020

Jag och min sambo Lisa (Nordén) har precis kommit hem från en 10 dagars vistelse i Dalarna. Över midsommar och ytterligare en vecka har vi tränat och haft det bra runt Älvdalen och Evertsberg med omnejd. Klassiska områden om man skidat Vasalopp eller cyklat Cykelvasa.

Veckan var den varmaste på länge och vi fick till många fina pass med avslutande bad efteråt. Lisa laddade för ett litet show event / träningstävling i Vansbro där hon tillsammans med Vansbrosimningen bjudit in gräddan av den svenska triathlon-eliten till en träningstävling under lite mer ordnade former över 2 dagar. Först en prolog på fredag kväll och sedan ett ”enduro” där dom körde 2 st supersprinter på raken. Alltså 350 m sim, 10 km cykel och 2,5 km löp x 2. Kul format med mycket action och alla var väldigt glada att äntliga få lite race-feeling igen.

Jag själv har haft en bra period av träning nu med ganska mycket cykel ändå. Trots avsaknaden av tävlingar så har motivationen varit bra och cykelglädjen inte försvunnit, snarare ökat. Jag har nog kört mer på känsla och mindre strukturerat är nog kontentan.

Faktiskt har även suget att ta i och pressa sig funnits där mer än jag kanske trodde, och har kunnat stillas med träningstävlingar som typ Keps Cup på Strava. Även om man då oftast kör själv så är det tillräckligt motiverande att försöka sätta en bra tid mot sig själv eller andra på en given bana.  Precis som Lidingöloppets virtuella träningsserie som gått på olika banor i April-Juni och verkar ha blivit en succé.

Nu när kalendern ändrats lite så har jag också passat på att köra mer MTB teknik-kurser under våren. Kul och givande även för mig att se motiverade cyklister i alla åldrar som vill bli bättre på hojen.

MEN. Det som nu är glädjande är att 2 race jag planerat att köra äntligen verkar bli av. Tjohoo!

Jag kommer nästa vecka tillsammans med min lag-kompis i Team HiQ, Henrik Jansson åka ner och köra 3-dagars mtb-etapploppet Engadin Bike Giro i Schweiz. Grymt hårt och fint lopp jag körde i fjol. Vi blir sedan kvar ytterligare en vecka i området för lite mer fin cykling innan vi bilar hem.

Sedan verkar även ett av årets större mål - Swiss Epic den 18-22 augusti, också bli av. Vilket känns sjukt kul och något att ligga i för nu. Arrangören verkar nu jobba hårt med att anpassa arrangemanget så det blir så säkert som möjligt under rådande omständigheter, vilket känns bra.

Hur den svenska höstsäsongen blir är ju lite oklart men jag hoppas och tror att vi kommer tävla ändå, om än anpassat efter restriktionerna som gäller.

Cykla snyggt // Calle Friberg

Våra sponsorer