Emmy har kul på cykeln och vann Lidingöloppet MTB 2018

Förra året spurtvann Emmy Thelberg Lidingöloppet MTB efter att slutat varit tvåa två gånger tidigare. Hon kunde summera en fin säsong med seger i den totala långloppscupen, vinsten i Lidingöloppet MTB och uttagningen till VM där hon slutade 31:a, som höjdpunkterna.

Emmy har kul på cykeln

– Och framför allt hade jag roligt! Säsongen blev mycket bättre än jag hade väntat mig. Jag är tacksam mot mitt team, Team TCM, som gör det möjligt för mig att satsa utan att känna krav, de har låtit mig ha kul på cykeln.

Och just det roliga är anledningen till att Emmy till slut valde MTB före landsvägscykling som hon ägnat sig åt på landslagsnivå.
– Det är atmosfären, gemenskapen och alla bra människor i sporten. Och så är det en individuell idrott, där den starkaste vinner. Jag älskar att vinna!, ler Emmy.

Emmy jobbar 85 procent som tandläkare i Gävle.
– Det passar mig bra att jobba vid sidan om satsningen på cykel, det är kul att ha annat att tänka på och träffa andra typer av människor.

Tre starter, två andraplatser och nu senast en vinst i Lidingöloppet MTB.
– Det är roligt att cykla inne i huvudstaden, mitt team är från Stockholm så det är extra kul att tävla här. Lidingöloppet MTB är ett bra arrangemang, det märks att arrangörerna är vana vid stora event.

Banan beskriver hon som lättåkt till stora delar.
– Det finns ett parti med klipphällar som är mer tekniskt. Banan är kuperad med många små backar, det gäller att jobba på för man får inte så mycket gratis.

Emmy beskriver sig som taktisk, envis, uthållig och en riktig tävlingsmänniska. Målen för 2019 är klara.
– Jag ska vinna SM, försvara min seger i långloppscupen och vara topp 20 på VM. Och så kommer jag så klart till Lidingöloppet MTB! Det är en bra start på säsongen, där jag får se hur jag ligger till, hur vinterträningen har gått.

Vinterträningen som just har inletts, består av cykel utomhus året runt, men även av styrketräning, löpning och längdskidor.
– Det blir tröskelintervaller 2–3 gånger i veckan, 2–3 styrkepass och i övrigt distansträning.

Följ Jenny via hennes hemsida och instagram

Lyssna till Emmy efter hennes seger på Lidingö i maj 2018.

Våra sponsorer