Calle Friberg guidar inför Lidingöloppet MTB 30km!

Calle Friberg guidar inför Lidingöloppet MTB 30km!

Under Lidingöloppet MTB i höst kommer deltagarna för första gången att möta det 30km-spår som har blivit legendariskt bland löpare. Lidingö MTB:s ambassadör Calle Friberg har provcyklat banan och ger här sin bild av vad motionärs- och elitcyklister kan se fram emot i oktober:


Den nya, eller ska vi säga årets bana, som Lidingöloppet MTB kommer använda sig av 2021 är faktiskt en kul bana. Även om det kommer bli ett lite kortare lopp så är det väl värd att köra tyckte jag och min vän Anders Eriksson som var ute och testade för några veckor sedan. Starten går vi Koltorps gärde där löpstarten brukar vara. Det gäller att vara med i starten på gräset då det inte är lika långt parti att avancera på som den vanliga vägen ut från Lidingövallen. Dock är passering inga större problem då det mestadels är fina löparspår man håller till på. 

Kommer såklart bli full fart från start nu när det ”bara” är 30 istället för 63 km, men jag lovar att ni kommer bli trötta, för det går upp och ner och det händer grejer hela tiden. Kul, men småjobbigt:). Ett par roliga stigpartier finns också. Dels vanliga delen på Bosön men även ett till ovanför Kottlasjön. Så ENJOY! Vill du provcykla banan och bedöma själv? Bansträckningen och banprofilen finns tillgängliga här.  

Våra sponsorer