Backigt och naturskönt på Lidingö

Första helgen i maj avgörs Lidingöloppet MTB, ett lopp som bjuder på rejäl kupering, många kurvor och vacker natur. En fin start på cykelsäsongen.

2017 slog Lidingöloppet MTB deltagarrekord med 2 200 cyklister och befäste sin plats som Sveriges näst största MTB-lopp efter Cykelvasan. Lördag 5 maj körs den sjätte upplagan av huvudloppet på 63 km.

Tävlingen är ett event inom ramen för Lidingöloppet, en organisation som har över 50 års erfarenhet av att arrangera lopp.
– Vi brukar få feedbacken att det är mycket välorganiserat. På söndagen avgörs Lidingöloppet Ultramarathon och Vårmilen, så det blir en hel evenemangshelg med centrum vid Lidingövallen. Våra deltagare uppskattar den vackra, lantliga miljön – bara 15 minuter från Stockholms city. Flera brukar säga att banan är lätt men svår. De menar att den kanske inte är så teknisk, men de många branta backarna och kurvorna gör den ändå svår, säger loppets projektledare Jens Sjöblom.

 Foto: Peter Holgersson AB

Lidingöloppet MTB brukar locka ett starkt startfält.

– Vi är ju ett av de första loppen på säsongen, men blir mer och mer en prestigetävling för eliten. Det är jättekul att många av dem kommer, även om vi i grunden fortsätter att vara ett motionslopp, säger Jens.

Jennie Stenerhag hade ett framgångsrikt 2017, med bland annat en vinst i Lidingöloppet MTB. Något hon satsar på att upprepa 2018.

– Det är en rolig och bra bana, mycket upp och ner och många kurvor – tokjobbig! Jag blev positivt överraskad över den cykling som Lidingö kan erbjuda, säger hon.

Foto: Peter Holgersson AB

Emil Lindgren vann herrklassen i fjol.

– Lidingöloppet MTB är ett snabbt lopp där det svänger rejält. Jag har spenderat många timmar i den här terrängen genom åren och gillar det snabba underlaget. Korta branta backar och mycket kurvor är några av de saker som jag är bäst på, säger han.

 

Våra sponsorer