Arosa – nyckeln till frihet

Det är ingen överdrift att utnämna Arosa till ett paradis inom naturturism i allmänhet och mountainbike i synnerhet. Hit reser cyklister från hela världen för att uppleva bergen när de är som vackrast. Och de som trivs bäst här är rekreationscyklister och familjer.

Arosa – nyckeln till frihet

Om det är något som Arosa förstått så är det helhet, där särskilt familjer har funnit platsen som ett paradis. Därför hittar du mängder av banor och leder för de minsta, liksom pumptracks och teknikområden för alla nivåer. Bear Bike Gang är en mycket omtyckt cykelskola för barnen, där de på ett underhållande vis lär sig de tekniska grunderna för att köra mountainbike. Skill Center vid Hörnli är så populärt att barnen hänger här utan att vilja därifrån. Här finns features för att lära sig hålla balansen, hoppa och droppa liksom flowtrails och pumptracks. Och för att de yngsta barnen ska få chansen att testa liftburen cykling finns också en rullbandslift som tryggt levererar dem till toppen av området. Mer information hittar du här.

Elassisterad cykling

Visste du att var tredje cykel som såldes i Schweiz under 2019 var en elcykel? Inget annat land i världen har kommit så långt och satsar så hårt på elcykling och Arosa är inget undantag. Här finns åtta färdiga turer designade för dig som helst cyklar med motorassistans. En av de mest populära turerna är E-bike Gastro Tour. Under den sex timmar långa turen gör du tre matstopp med bästa möjliga utsikt. Med på turen finns en professionell guide och du väljer själv om du vill ha egen cykel eller hyra. Sugen? Då ska du kolla in detta.

Redo att möta bergen på allvar?

För dig som fastnat i den härliga all-mountain eller enduro- världen finns en uppsjö av underbar cykling i Arosa. Welschtobel Tour är en favorit för dig som gillar när tyngdlagen sköter grovjobbet. Men först måste du ta dig upp till Parpaner Rothorn. Därifrån droppar du 2 484 meter längs den 32 kilometer långa utförskörningen till målet. Och om det inte räcker kan du istället välja BikeTicket2Rideblack. Med start i Lenzerheide, Chur eller Arosa. Den 64 kilometer långa turen erbjuder bland annat en konsekvent utförskörning på sex kilometer med ett innehåll som får de mest erfarna cyklisterna att darra av förtjusning. Om du känner dig manad ska du kolla in detta:

Swiss Epic, en klassiker

Ett av världens mest prestigefyllda etapplopp på mountainbike heter Swiss Epic. Med en sammanlagd sträcka på 350 kilometer fördelat på fem dagar är loppet en rejäl munsbit även för den yttersta eliten. Den sammanlagda klättringen på 12 000 höjdmeter är inget man snyter ur sig hur som helst. Men, Swiss Epic är inte bara för världseliten. Vem som helst, med tillräcklig träningsbakgrund är välkommen att delta och du kör i lag om två cyklister. Så välj ut din favoritpartner och gör dig redo. De tre orterna där etapperna genomförs i årets upplaga är Laax, Arosa och Davos.Redo? Mer information hittar du här.

 

 

 

 

 

Våra sponsorer