Lidingöloppet söker Ekonomichef med Controllerintresse

Vi söker just nu en ekonomichef. Ansök nu för mer löparglädje!

Lidingöloppet omfattar över 20 olika lopp, i olika delar av Sverige och under stora delar av året. För motionärer och elitidrottare, från de yngsta till de äldsta, för dig som springer, cyklar, går eller tar dig fram i rullstol. Lidingöloppet ägs och arrangeras av de två idrottsföreningarna

IFK Lidingö Skid -och Orienteringsklubb och IFK Lidingö Friidrott.

Sedan 1982 är Lidingöloppet noterat i Guinness Rekordbok som världens största terränglopp med cirka 60 000 deltagare varje år. Tillsammans med Vasaloppet, Vätternrundan och Vansbrosimningen ingår Lidingöloppet i En Svensk Klassiker. Utöver Lidingöloppet arrangeras bl.a. Rosa Bandetloppet, Lidingö På Gång, LidingöRuset och LidingöRullet, Lidingöloppet MTB, Blodomloppet (i Stockholm) och Lidingöloppet on Tour Powered by Klövern. Verksamheten bedrivs dels som ideell förening, dels som bolag. Alla anställda är aktivt engagerade under arrangemangen, vilket ger en stark samhörighet och god omväxling mot kontorsstolen. Läs mer på www.lidingoloppet.se

 

Detta söker vi

Verksamheten står inför spännande utmaningar som kräver vidareutveckling för att digitalisera processer, stötta projektledarna och förbättra styrning och kontroll. Vi söker dig som vill bidra och driva denna utveckling framåt tillsammans med oss! Vi vänder oss till dig som har en grundkompetens inom redovisning men som vill något mer. Din inre motor och vilja att utveckla och göra skillnad är av stor vikt! Vi söker en verksamhetsnära, prestigelös, kompetent och driven lagspelare för att förstärka vårt team. Rätt person kan växa och utvecklas tillsammans med verksamheten som har stora ambitioner.

Lidingöloppets organisation har 8 heltidstjänster och köper in vissa tjänster via projekt/konsultavtal. Ekonomiavdelningen består av en ekonomichef och en ekonomiassistent på halvtid. Du kommer att arbeta nära Lidingöloppets Generalsekreterare och VD. Du kommer att sitta på Lidingöloppets kontor, Vasavägen 82 på Lidingö.

Dina arbetsuppgifter

Ekonomifunktionen ansvarar för all redovisning, boksluts- och budgetprocess, övergripande redovisningsprinciper samt ekonomistyrning, projektuppföljning och visst administrativt ansvar för kontor och personalfrågor. Lidingöloppets ekonomifunktion stödjer även ägarföreningarna i deras ekonomi- och redovisningsarbete. Rollen är bred och varierad, men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer b.la att bestå av att:

  • Redovisning av Lidingöloppets verksamhet
  • Budget och prognosarbete med aktivt stöd till projektledare
  • Projektuppföljning
  • Månads- och årsbokslut, årsredovisningar samt inkomst- och momsdeklarationer
  • Utveckling, kommunikation och förvaltning av gemensamma rutiner inom ekonomi
  • Moms- och skattefrågor
  • Kontakter med revisorer

I övrigt är du föredragande vid Lidingöloppets styrelsemöten och agerar som VD:s högra hand och bollplank.

Din profil

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning och har din grund i redovisning. Efter detta har du förmodligen fortsatt i en roll med mer inslag av controlling och analys. Idag arbetar du troligtvis som Financial Controller och är nu redo för att utvecklas!

Du som person

För att lyckas i rollen är du affärsmässig med förmågan att ha ett strategiskt och helhetsorienterat perspektiv. Vidare är det viktigt att du är en person som är noggrann och mån om att leverera arbete av hög kvalitet. Du har ett inre driv och är en ”doer” som får saker att hända. Du trivs i en självständig roll där du får strukturera och styra ditt arbete. Vidare är du kommunikativ och har förmågan att vara lyhörd, smidig och du värdesätter ett gott samarbete.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Lidingöloppet med Prodiem. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Kim Engdahl, tfn 073-445 50 14 på Prodiem, tfn 073- 303 30 24 eller Viktoria Simmingsköld på Prodiem, 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

Tjäsnten och ansökan hittar du här >>

Lidingöloppshelgen arrangeras i samarbete med