Vinterlöpningstips från Magnus Bergman

2018-02-14

Vintern har greppet över i stort sett hela landet just nu. Det innebär minusgrader och halt underlag för den som vill springa utomhus. Hur klär jag mig när det är kallt? Och vad ska jag ha på fötterna för att slippa känna mig som Bambi på hal is?

Vi frågade rutinerade f d elitlöparen Magnus Bergman som har gjort fem Lidingölopp under 1.40.

Läs mer »

Runacademy inspirerar TCS Lidingöloppets löpare

2018-02-06

Vill du få ny motivation i din träning? Höja dig en nivå, eller helt enkelt få hjälp att komma ut på den där löprundan? Nu samarbetar TCS Lidingöloppet med Runacademy för att fler ska hitta inspirationen i sin löpning.

Läs mer »

Vinterträning för löpare

2018-02-07

Inspireras av elitens bästa tips för vinterträningen.

Läs mer »

Nytt kundforum för TCS Lidingöloppet

2018-02-01

Från den 1 februari öppnas ett nytt kundforum med frågor och svar kring alla Lidingöloppets olika lopp. Här kan du få svar på de frågor du har från våra kunniga medarbetare. 

Läs mer »

Få seedning och inspiration med Lidingöloppet on Tour

2018-01-04

Tillsammans med lokala föreningar på tio orter ger sig Lidingöloppet ut på turné för åttonde gången. Att delta i ett tourlopp ger dig möjlighet till seedning, bra träning inför TCS Lidingöloppet och ny kunskap och inspiration.

Läs mer »

Maja i topp både som löpare och skidåkare

2017-12-13

Maja Majbäck vann F19 på TCS Lidingöloppet i höstas. 19-åringen har redan hunnit springa loppet åtta gånger. Och det kommer att bli fler.

– Jag älskar stämningen under loppet, det är en tävling utöver det vanliga!, säger Maja som nu är i full gång med längdskidåkningen där säsongens mål är Junior-VM.

Läs mer »

Napoleon Solomon vinnare av TCS Lidingöloppet 2017

2017-11-09

När Napoleon Solomon korsade mållinjen på TCS Lidingöloppet som segrare sista lördagen i september, så blev han också den förste svenske vinnaren på nio år i det klassiska loppet. 
– Lidingöloppet är en höjdpunkt på året, säger Napoleon som är stark på ön.

Läs mer »

Hjälp! Hur funkar det?

2017-10-30

Under TCS Lidingöloppshelgen finns bl.a. Röda Korset på plats och hjälper till med första hjälpen före, under och efter loppen. I år praktiserade Jonas Leksell hos Röda Korset. Se filmen hur det gick.

Läs mer »

En halv miljon kronor till cancerforskningen genom TCS Lidingöloppshelgen

2017-09-27

Totalt samlades hela 532 000 kronor in till Cancerfonden och svensk cancerforskning genom TCS Lidingöloppshelgen.

Läs mer »

Lidingö Skolstafett i Lilla Sportspegeln

2017-10-23

Under Lidingö Skolstafett följde Lilla Sportspegeln med ett gäng femteklassare från Tensta till Lidingö. Skolan är en av skolorna som varit med i Skolstafetten Järva. Se asvnittet med total löparglädje.

Läs mer »

Lidingöloppet och BI Firm i samarbete om digital annonsering

2017-10-10

BI Firm blir ny mediapartner och digital marknadsföringsbyrå till Lidingöloppsevenemangen TCS Lidingöloppshelgen, Lidingöloppet MTB, Lidingöloppet Ultramarathon och Vårmilen. Samtidigt lanseras en ny möjlighet för mindre sponsorer – ”Stolt sponsorannonsör”.

Läs mer »

Rosa Bandet-loppet och Anita firade 25 år

2017-09-29

I år firar både Rosa Bandet-loppet och Tjejklassikern 25 år. En som kunde fira tillsammans med dem, var Anita Ailasniemi som i och med målgången är den enda som genomfört 25 Rosa Bandet-lopp och 25 Tjejklassiker.

Läs mer »

Återupplev TCS Lidingöloppshelgen

2017-09-29

Vill du se vad som egentligen hände under TCS Lidingöloppshelgen? Du kan se hela  livesändningen i efterhand.

Läs mer »

Dansk-Kenyansk seger på topptid i Rosa Bandet-loppet

2017-09-24

Dansk-Kenyanskan Sylvia Mmboga Medugu vann andra raka segern i Rosa Bandet-loppet och tog sig in på andra plats genom tiderna med fina 33.54 på den kuperade milbanan på Lidingö.

Läs mer »

Sol och glädje i Lilla Lidingöloppet

2017-09-24

Solen strålar över Grönsta gärde och Lilla Lidingöloppet bjuder på härliga spurtfajter och massor av glada barn. På bilden ser vi Karl Ottfalk och Alvar Myhlback fajtas om segern i Pojkar 11, Karl var den som till slut pressade sig lite före över mållinjen och knep segern.

Alla resultat hittar du här

Läs mer »

Napoleon fixade första svenska segern sedan 2008 och Maria vann igen i TCS Lidingöloppet 30

2017-09-23

Napoleon Solomon från Turebergs IF vann 30 km i överlägsen stil och tog den första svenska segern på nio år. Segertiden skrevs till 1.38.47 och marginalen blev hela 1.05 till tvåan Minale Yetsedaw Belie, Etiopien.

Maria Larsson, Örgryte IS, tog andra raka segern och vann på 1.55.19.

Läs mer »

Stenhård duell kvinnornas 15 km

2017-09-23

Det blev en tuff fight ända in mål i kvinnornas 15 km-klass. Norskan Julie Larsen, Sarpsborgs IL, var till slut starkast och kunna vinna med blott fyra sekunder för Lisa Ring, IK Nocout.se. 

Läs mer »

David Nilsson segrade i Män 15 km

2017-09-23

David Nilsson, Högby IF, tog en klar seger i klassen Män 15 km. Redan tidigt i loppet ryckte han ifrån konkurrenterna och sprang sedan ensam i tät. 

Läs mer »

Dagens första segrare i mål

2017-09-23

Simen Halle Haugen, IL Runar Sandefjord, blev dagens första segrare att korsa mållinjen. Simen sprang 10 km i P19-klassen och kunde efter en spurtstrid ta emot segerkransen från kranskullan Jutta Jussila.

Läs mer »

Många svenskfajter att se fram emot i TCS Lidingöloppet

2017-09-18

Årets TCS Lidingöloppet bjuder på marathonmästare mot ultralöpare, tidigare Lidingöloppssegrare och skidkungar.
– Det kommer att bli ett högintressant lopp. Inte minst på damsidan där 30K har samlat det vassaste startfältet någonsin, säger Jessica Falkman, elitansvarig TCS Lidingöloppet.

Läs mer »

Årets Kranskulla 2017 – Orienteraren Jutta Jussila

2017-09-13

Av tradition väljs en kranskulla som tillhör någon av Lidingöloppets moderföreningar IFL Lidingö Friidrott och IFK Lidingö SOK. 2017 är det den senares tur att ha en representant som möter vinnarna på upploppet sista helgen i september. Årets kranskulla heter Jutta Jussila och vi har tagit oss ett litet snack med henne.

Läs mer »

Enervitpaket

2017-09-05

Lidingöloppet och Enervit erbjuder langningsservice av Enervits energiprodukter. Om du köper denna tjänst delas produkterna ut till dig på unika Enervit-depåer längst banan.

Läs mer »

Banändringar

2017-09-04

TCS Lidingöloppets bana har i princip haft samma utseende sedan starten 1965. Vid några tillfällen har banan ändrats p.g.a. ändringar i hur bebyggelsen på Lidingö ser ut. 

Läs mer »

4 veckor till TCS Lidingöloppet 30

2017-08-25

Vår ambassadör och löparess Magnus Bergman tipsar om hur du kan lägga upp dina 4 sista veckor och hur du kan tänka inför TCS Lidingöloppet.

Läs mer »

Den tuffa vägen till Rosa Bandet-loppet

2017-08-17

Jeanines väg mot Rosa Bandet-loppet! Jeanine Esberg fick diagnosen bröstcancer när hon var gravid. Efter förlossning, operationer, cellgifter, antikroppar och cellgifter igen, sattes en antiöstrogenbehandling in. Den behandlingen ledde till problem med trötthet, viktuppgång och depression.    

Läs mer »

Seeda dig med Racefox – när du vill

2017-08-17

Med appen Racefox Run kan du nu seeda dig till TCS Lidingöloppet genom att springa sista milen från Grönsta gärde.  

Läs mer »

Ladda för ett säkert lopp

2017-08-16

Praktikertjänst är partnern som leder sjukvårdsinsatsen under TCS Lidingöloppshelgen. Det gäller att komma förberedd, säger Anders Rahmqvist, läkare LidingöDoktorn, en mottagning inom Praktikertjänst som jobbat med sjukvården på TCS Lidingöloppet de senaste åren.

Läs mer »

Spring tillsammans

2017-08-15

Nästan hälften av alla svenskar som löptränar uppger att de känner sig mer effektiva om de sätter sina träningsmål tillsammans med andra, enligt en ny studie gjord av YouGov på uppdrag av IT-tjänsteföretaget TCS.

Läs mer »

Bokningen öppen för fjärrbussen till TCS Lidingöloppet

2017-08-10

Passa på att ta bussen tur och retur till årets TCS Lidingölopp. Fjärrbussarna går från flera orter och stannar vid tävlingscentrum på Lidingö.

Läs mer »

Minst 180 000 kr till kampen mot cancer

2017-06-28

Redan nu är den Rosa Gruppen i Rosa Bandet-loppet fulltecknad. Det innebär minst 180 000 kr till kampen mot cancer.

Läs mer »

Nå din fulla potential som löpare – med din egen digitala coach Racefox

2017-06-20

Visste du att åtta av tio löpare springer med för långa steg och med felaktig hållning? Nu lanserar TCS Lidingöloppet den digitala coachen Racefox som hjälper dig att bli en snabbare löpare genom att förbättra din löpteknik – medan du springer.

Läs mer »

Paul "mixar" i Rosa Bandet-loppet

2017-06-19

Den 24 september springer kocken och Cancerfondens ambassadör Paul Svensson i Rosa Bandet-loppets mixgrupp för att uppmärksamma vikten av hälsosamma levnadsvanor. Utöver matlagningen är motion en viktig ingrediens i Pauls hektiska vardag.

Läs mer »

Apotek Hjärtat och TCS Lidingöloppet i nytt samarbete

2017-06-07

Apotek Hjärtat blir officiell leverantör till TCS Lidingöloppet med inriktning på Rosa Bandet-loppet den 24 september. Under loppet finns Apotek Hjärtat på plats för att hålla löparna pigga och plåstra om deras skavsår. Dessutom gör Apotek Hjärtat en insats tillsammans med Lidingöloppet och Cancerfonden för att stödja insamlingen till cancerforskningen.

Läs mer »

Rosa Bandet-loppet får mixedgrupp

2017-05-30

Rosa Bandet-loppet öppnar en startgrupp även för män. I denna mixedgrupp (män & kvinnor i samma grupp) går halva startavgiften till Cancerfonden och svensk cancerforskning.

Läs mer »

Årets TCS Lidingöloppssko!

2017-05-30

Nu lanseras årets TCS Lidingöloppssko. Vår partner Saucony har tagit fram den specialdesignade skon för årets upplaga av TCS Lidingöloppet - Saucony Kinvara 8 TCS Lidingöloppet Edition.

Läs mer »

Grattis Lasse ”Mr Lidingöloppet” Dahlstedt, åttio år 28/5

2017-05-29

Den 28 maj 2017 fyllde Lasse Dahlstedt 80 år. Ja, eller Lars-Eric som han egentligen heter. Lasse är kanske mest känd som Mr Lidingöloppet. Men han har gjort så oändligt mycket mer för idrotten på Lidingö och i Sverige.
Här följer en text skriven av Janne Åkerblom från IFK Lidingö Friidrott.

Läs mer »

Skolstafetten Järva

2017-05-22

Skolstafetten Järva startades 2015 av Lidingöloppet som ville inspirera ungdomar i Järvaområdet till att börja träna löpning. Den 23 maj genomförs stafetten för tredje året.  
– I år kommer 1 600 barn och ungdomar till start, stafetten växer vilket är fantastiskt kul, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare på Lidingöloppet.

Läs mer »

Lidingöloppet on Tour 2017

2017-04-25

Nu är vi äntligen igång igen! Den 22 april startade Lidingöloppet on Tour med ett nedslag i Lund vid Skrylleloppet. Vi startade i Lund och fortsätter sedan norröver tillsammans med våra samarbetsföreningar på alla våra nedslagsorter. Vi ses i ett spår nära dig!

Läs mer »

Fredag kväll: samma hörn, samma platser…

2017-04-24

De dyker upp på fredagskvällen varje år och samlas i gympasalen i Källängens skola. I ett tiotal år har gänget träffats i samma hörn inför Lidingöloppet. En av löparna är Börje Grönros.

Läs mer »

Vår nya hemsida!

2017-04-05

Som du kanske märker har vi nu ett nytt utseende på vår hemsida. Varmt välkommen att kika runt och hitta din nästa utmaning.

Läs mer »

SEAT fortsätter som sponsor

2017-04-03

SEAT har spelat en viktig roll i Lidingöloppshelgens utveckling sedan samarbetet startades 2012. Nu väljer SEAT att förlänga sponsorskapet.

Läs mer »

En oförglömlig engångsupplevelse

2017-04-03

”Det var verkligen wow!”, säger en av de 27 169 löpare som lördag den 25 mars sprang genom den nybyggda servicetunneln till Citybanan i Stockholm. Med mycket musik och skön stämning trivdes deltagarna.

Läs mer »

Framgångsrik App blev pengar till Astrid Lindgrens barnsjukhus

2017-01-13

Tata Consultancy Services, TCS, gav 5 kronor för varje nedladdning av den app som TCS också hade tagit fram, till Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Läs mer »

Köp Klassiker-paket

2016-12-02

Äntligen! Nu finns det möjlighet att köpa startplatser till alla fyra loppen som ingår i En Svensk Klassiker på en och samma gång.

Läs mer »

Terräng-SM 2017

2017-10-27

Helgen 28-29/10 är det Terräng-SM i Huddinge. Segrarna i TCS Lidingöloppet 30 Napoleon Solomon, Turebergs friidrottsklubb​, och Maria Larsson​, Örgryte IS, deltar både lördag och söndag!

Läs mer »

Digital utmaning fick it-konsulterna att springa ett varv runt jorden

2018-01-29

Genom en digital hälsoutmaning fick Tata Consultancy Service sina egna och sina kunders medarbetare att springa ett helt varv runt jorden. Utmaningen drogs igång inför årets upplaga av TCS Lidingöloppet och resultatet har varit både gladare och friskare medarbetare.

–  Att jag kunde registrera mina timmar och generera pengar till välgörenhet hjälpte mig verkligen att hitta motivation att träna varje dag, säger Amitkumar Suryawanshi på TCS. 

Läs mer »

Lidingöloppshelgen arrangeras i samarbete med