Lidingöloppet - Pulsträning

Håll träningsviljan levande med pulsträning - nå resultat snabbare

Pulsträning
Pulsträning

Söker du träningsmotivation och mer variation av träningsupplägget? Kör du helt slut på dig själv under varje pass? Tycker du att det är svårt att veta hur hårt du ska anstränga dig?

Lösningen stavas pulsträning.

Pulsklockan – din smarta coach på handleden

Det bästa träningsupplägget är alltid anpassat till just dig och dina villkor. Men det kan vara svårt att veta hur hårt du ska träna och hur du ska variera träningen för att nå ditt mål.
Två vanliga misstag som många gör är att träna för ensidigt, vilket leder till att träningseffekten så småningom avtar, alternativt träna för ofta och för intensivt, vilket ofta leder till skador och otillräcklig återhämt­ning.

Med en pulsklocka får du hjälp med träningspusslet. Den hjälper dig att gasa, bromsa och variera upplägget efter pulsen och dagsformen, allt för att du på ett smart och hälsosamt sätt ska nå ditt mål.


Pulsträning passar alla, oavsett nivå och målsättning


Oavsett om du är nybörjare, van motionär eller satsar seriöst inom en viss sport så hjälper pulsklockan dig att nå ditt mål. Glöm tuff och hård träning i varje pass. Lyssna istället till hjärtat och träna på rätt intensitet utifrån dina förutsättningar och önskat mål. Då blir varje pass effektivare och du når resultat snabbare.

Med pulsklockan kan du enkelt variera intensiteten så att den motsvarar målsättningen med din träning. Ett varierat träningsupplägg är viktigt för att din utveckling inte ska avstanna. Därtill är det precis lika viktigt att komma ihåg vilan och återhämtningen mellan träningspassen. För det är under vilan som kroppen bygger upp sig själv och blir starkare inför nästa tillfälle. Tränar du för hårt och ofta, så kör du slut på kroppen och resultaten uteblir. Se pulsklockan som din Personliga Tränare, en som inte är sen att hänga med på alla upptåg. Tillsammans kan ni hjälpas åt att på ett roligare sätt stärka och hålla igång kroppen för att må bra.

10 smarta skäl till att träna med Polars pulsklockor med aktivitetsmätning

 - Smart och enkel hjälp för att säkerställa träning på rätt intensitetsnivå beroende på din målsättning, t.ex. viktnedgång, bättre uthållighet, ökat syreupptag eller bättre hälsa.

 - Lätt att variera träningsupplägget vilket leder till resultat på kortare tid.

 - Motivationshöjare. Pulsklockan blir din Personliga Tränare på handleden och fungerar som en gas-/bromspedal. Den manar på dig i dom tuffa intervallpassen och ser till att du tränar så lugnt som du ska i dom lågintensiva långpassen.

 - Ger dig återkoppling direkt efter avslutat träningspass.

 - Hjälper dig att finjustera träningsupplägget för optimala resultat.

 - Fungerar som kroppens skyltfönster och ger dig en fingervisning om du inte är tillräckligt återhämtad från tidigare träningspass. Genom att göra hälsokollen och regelbundet mäta din vilopuls kan du få en tidig indikation på om kroppen behöver mer vila eller om du ska avstå helt från träningen under några dagar. Polar erbjuder även smarta funktioner och tester som hjälper dig att hålla koll på detta.

 - Genom att lära känna din puls blir du bättre på att tolka kroppens signaler koplat till din hälsa och välmående.

 - Du kommer att kunna se och följa dina resultat, vilke ger ökad motivation till fortsatt träning.

 - Mäter och registrerar även dina vardagsaktiviteter, steg, kaloriförbrukning, sömn, sömnkvalitet och ger dig ett dagligt aktivitetsmål som främjar din hälsa. Vardagsmotionen är viktigare än du tror, speciellt för din allmäna hälsa och välmående. Förutom dina regelbundna träningspass så gäller det att vara tillräckligt aktiv i din vardag. Detta är en utmaning för de flesta av oss som dagligen tar bilen till ett stillasittande jobb. Via aktivitetsmätningen blir du peppad till att röra dig mer om det behövs och får samtidigt en bra överblick över din hälsa, vilket hjälper dig att må bra varje dag.  

 - Visar att du månar om din hälsa och tar träningen seriöst. Det är coolt och smart att träna med pulsklocka.

 

Träna smart i rätt zon för effektiv träning

 - Hur vet du att du får en konditionshöjande effekt av ditt träningspass? Ligger du i rätt pulszon under passet?

 - Kör du verkligen tillräckligt lugnt för att träna uthålligheten och främja fettförbränningen när du planerat det?

Utan en pulsklocka som hjälper dig att läsa av och tolka hjärtats arbete är det svårt att svara på dessa frågor. Olika pulszoner ger nämligen olika träningseffekt, se nedan tabell för mer information.

Som nybörjare kan du till exempel med pulsklockans hjälp se till att hålla dig i pulszon 2-3 för att undvika för hög belastning på kroppen i början av en träningsperiod, med skador som följd. En träningsvan motionär däremot  kan t.ex använda. pulsklockan för att säkerställa en hög intensitet i ett kortare intervallpass som syftar till att öka syreupptagningsförmågan. Alla har olika mål med sin träning och med pulsklockans hjälp blir det så enkelt att träna rätt.


Huvudsaklig träningseffekt vid olika intensitetsnivåer


Klicka på bilden för att se en större version.


Pulsträningen presenteras av:

Lidingöloppshelgen arrangeras i samarbete med