Ångerrätt & Personuppgifter

Ingen ångerrätt
Vi får ibland frågan om man kan ångra sitt köp av startplats till Lidingöloppet.
Det kan du tyvärr inte. Om du inte har en avbeställningsförsäkring som Startklar

Det går inte att flytta över din startplats till nästa års lopp.

Enligt Distansavtalslagen är idrottsevenemang undantagna från ångerrätten.
Du kan läsa mer om Distansavtalslagen på Riksdagens hemsida (Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler) här »
Du kan även läsa en kortare version på Konsumentverkets hemsida Hallå konsument! »

 

Registrering och behandling av personuppgifter
Lidingöloppet följer Datainspektionens regler när det gäller hantering av personuppgifter. 
Genom din anmälan godtar du att ditt namn registreras och offentliggörs i start- och resultatlistor, bland annat på vår hemsida.

Bilder som tas under våra arrangemang kan komma att användas i nyhetsartiklar och annonser för Lidingöloppet och på vår hemsida.

Lidingöloppet behandlar dina personuppgifter för att kunna hantera dina förfrågningar samt för att skapa en intresseprofil. Personuppgifterna och anmälningsprofilen används för att registrera dig till lopp, matcha dig med en eventuell tidigare anmälan för att på så sätt koppla din tidigare loppstatistik till dig. Personuppgifterna och anmälningsprofilen används också för att kunna kontakta dig samt för att kommunicera information och erbjudanden. 

För att vi ska kunna bilda oss en uppfattning om vad du är intresserad av använder vi de uppgifter du tillhandahåller. Du kan när som helst välja att inte längre ta emot mer information från Lidingöloppet genom att kontakta oss via e-post, info@lidingoloppet.se.

För att kunna erbjuda dig information vi tror är intressant för dig har Lidingöloppets samarbetspartners i vissa fall möjlighet att disponera Lidingöloppets adressregister via Lidingöloppet. Lidingöloppet delar inte dina personuppgifter med sina partners eller sponsorer. Sponsorer och partners till Lidingöloppet får skicka erbjudanden via Lidingöloppet.

Du har rätt att få tillgång till dina uppgifter, att få dem rättade eller i vissa fall raderade. Väljer du att radera alla dina uppgifter så raderas all tidigare loppstatistik och all lopphistorik du har sedan tidigare. Du har också rätt att få en kopia av dina uppgifter.En Svensk Klassiker
Mellan 10 000 och 12 000 personer satsar varje år på att genomföra En Svensk Klassiker, Halvklassikern eller Tjejklassikern. För att effektivisera administrationen matchas de olika arrangörernas deltagarregister med varandra. Deltagarna i loppen godkänner att uppgifter publiceras på internet. De deltagare i Lidingöloppet som inte godkänner detta förfarande, ombedes kontakta oss på telefon 08-765 26 15 eller e-post info@lidingoloppet.se.


Behöver du mer information eller har något gått fel?
Kontakta Lidingöloppet:
Kundforum >>
Tel: 08-765 26 15
Epost: info@lidingoloppet.se

Lidingöloppshelgen arrangeras i samarbete med