Start-PM

Här nedan kan du läsa Start-PM för Lidingöloppet MTB 63 km samt se en karta över vad som ligger var på Lidingövallen. Ta reda på vad som gäller innan, under och efter loppet.

Ladda ner Start-PM  för 63K här eller läs nedan.

Läs Start-PM för 23
Läs Start-PM för Lilla MTB


INFÖR LOPPET

Träning inför loppet
När ni tränar i spåret ser vi gärna att ni visar hänsyn till personer/djur i spåret. Använd ringklocka, sakta ner och följ trafikreglerna. Nu när snön är borta och vädret äntligen fint är vi många som delar på spår/gångstigar på Lidingö. Vi vill mer än gärna att vi visar upp ett glatt MTB-humör och anda, så hälsa därför väldigt gärna på de andra ni möter i spåret. Läs om trivselregler i spåret på hemsidan  »

Utrustning & Tävlingsregler
Svenska Cykelförbundets tävlingsregler gäller under hela loppet. Utrustning som är krav från arrangörens sida är godkänd cykelhjälm och ringklocka. Ringklockan har vi med då vi kör i ett tätbefolkat område och vill helst slippa olyckor. Det är inte tillåtet att köra loppet med hörlurar/musik.
Allt deltagande sker på egen risk. Har du tävlingslicens vänder du dig till Svenska Cykelförbundet vid skada, detsamma gäller om du har löst endagslicens. Åker du i motionsklass är det egen olycksfallsförsäkring som gäller.

Cykel
I tävlingsklassen så är endast mountainbike i utformning enligt Svenska Cykelförbundet tillåtna, i motionsklassen så går det dock bra att ställa upp med en cykelcross eller annan cykel. Grova däck rekommenderas.

Miljö
Var rädd om din arena – naturen! Tänk på att slänga ditt skräp på avsedd plats, i sopkärl. Har du kunnat bära med dig en full förpackning kan du bära en tom till nästa soptunna. OBS! Vi har inga skräpzoner där det är ok att slänga skräp på backen. Skräp som slängs på marken blåser lätt in i skogen och hittas ej av våra funktionärer.

Efteranmälan
Det går att göra efteranmälan på vår hemsida fram till och med 3/5 och på Lidingövallen inne i nummerlappsutdelningen. Det går att betala med kort, Swish eller kontant. Läs om Miljöpristävlingen längre ned.

INNAN LOPPETSekretariat
Sekretariatet befinner sig på Lidingövallen i anslutning till målgången.

Chip, nummerlapp och nummerskylt
Chip, nummerlapp samt nummerskylt hämtas ut i nummerlappsutdelningen som ligger i sportmässan på Lidingövallen.

Nummerlapp för rygg
Fyll i de uppgifter som efterfrågas på baksidan av nummerlappen samt läs noga instruktionen för hur du fäster ditt chip på hjälmen. Fäst sedan nummerlappen synligt på ryggen. På nedre delen av nummerlappen finns två mindre perforerade delar med ditt startnummer. Dessa river du av för att använda vid den kostnadsfria väsk- eller värdesaksinlämningen och vid den kostnadsfria cykelparkeringen.

Nummerskylt
Fästs framtill på cykelns styre och stång.

Chip
Fästs enligt anvisning på en ren torr hjälm. Chipet är ett engångschip och behöver ej lämnas tillbaka. Nummerlappar får ej avlägsnas från cykel/rygg under loppet. Gammalt chip måste plockas bort innan nytt chip sätts på.
Nummerlappsutdelningen finns på Lidingövallen och är öppen fredag den 5:e maj kl. 14:00-18:00 och lördag den 6:e maj kl. 07:00-starttid.

Namnbyte / sälja sin startplats
Det går att överlåta sin start / göra ett namnbyte till en kostnad av 100 kr och görs i Nummerlappsutdelningen vid disken för efteranmälan. Det går att betala med kort, Swish eller kontant.

Väska, överdragskläder och värdesaker
Väska/överdragskläder kan lämnas på hockeyrinken på Lidingövallen innan start, de hämtas på samma plats. Värdesaker går att lämna in för förvaring i Informationstältet. Lapp finns att riva av på nummerlappen för att fästas på påsen för värdesaker/ väska/överdrag. Inlämning är gratis. Vi tar ej emot datorer eller annan elektronik.

Startområde
Start sker norr om Lidingövallen i startgrupper om 250 cyklister med 5 och 10 minuters intervall. Deltagaren skall vara inne i sitt startområde senast 15 min före sin start.

UNDER LOPPET

Startplats & Starttider
Start sker vid Lidingövallen i startgrupper om max 250 cyklister med 5 min intervall, första start sker kl 12:00. Startgrupp 1 startar genom masterstart efter bil. Det är viktigt att starta i rätt tid för att få en korrekt sluttid. Vid missad starttid läggs 5 min / försenad start på sluttiden. Detta går ej att överklaga. Med hänvisning till kommisariebeslut startar hela tävlingsklassen samtidigt.

Startgrupp och starttid
Tävling:
1A 12.00 Herrar
1B 12.00 Herrar
1B 12.00 Damer
1C 12.00 Herrar
1D 12.00 Herrar
Motion:
2 12.05 Motion Mix 
3 12.10 Motion Mix 
4 12.15 Motion Mix
5 12.20 Motion Mix
6 12.25 Motion Mix
7 12.30 Motion Mix
8 12.35 Motion Mix
9 12.40 Motion Mix
10 12.45 Motion Mix

Mellantider
Det är 7 mellantider i loppet. 1,5 km*, 4,7 km*, 10 km, 20 km, 30 km, 40 km*, 57 km* *passeras 2 gånger.

Baninformation
Banan består av grus, asfalt, och stigar. Långsammare cyklister ombeds att hålla sig till höger i spåret. Håll öronen öppna efter andra cyklisters rop om detta.

Klicka på kartan för större bildTrång passage
Efter 19 km kommer en väldigt trång/smal passage, vi ber alla cyklister att vara uppmärksamma på detta.

Banmarkering
Banan är markerad med orangea pilar. Dessa partier får absolut inte lämnas. Banan måste följas.

Vätskedepåer
Det finns 5 vätskekontroller med vatten, sportdryck (Enervit) m.m. Alla vätskestationer ut med banan är på höger sida av spåret.

Langning
Det är fri langning längs hela banan, dock ej i direkt anslutning till tävlingens egna depåer.

Tekniska zoner - Elit
Det finns 3 tekniska zoner, varav 1 styck som man passerar 2 gånger. De tekniska zonerna är markerade med stjärnor på kartan ovanför.

Cykelservice 
Vår partner står för professionell hjälp vid vätskekontrollerna, samt vid mässan. Behöver deltagaren delar så skrivs de upp på plats och faktureras senare för den del samt eventuell service som man köpt.

Sjukvård
Ute på banan finns det kvalificerad hjälp att få av personal från Röda Korset. Vid tävlingscentrum Lidingövallen finns tävlingsläkare samt ambulans.

Bryta loppet
Om du tvingas bryta loppet uppsöker du närmaste banfunktionär, Rödakorsetfunktionär eller vätskekontroll. Transport tillbaka vid brutet lopp ordnas från vätskekontrollerna. Vid akuta situationer kontakta närmaste banfunktionär för att ordna sjuktransport alternativt ambulans. Tvingas du att lämna cykeln vid din sjuktransport så kommer den av banfunktionären att
tas till Lidingövallen med nr-lappen kvar på. Cykeln återlämnas då mot uppvisande av egen ryggnummerlapp.

Bil/Tågpassager
Vid passage över vägar är det stor försiktighet som gäller, att lyssna och följa funktionärernas instruktioner och att följa trafikreglerna. Deltagare som ej respekterar dessa regler riskerar att skadas allvarligt. OBS! Om du tvingas stanna för passage av Lidingöbanan så dras ingen tid av.

Tågpassager 6/5 2017:
Mot Ropsten 12:31, 12:51 13:11, 13:31, 13:51 14:11, 14:31
Mot Lidingö 12:41 13:01, 13:21, 13:41 14:01, 14:21

Trafikregler
Vanliga trafikregler gäller samt stor försiktighet och sunt förnuft. Det är många människor i omlopp i Lidingös natur och vi ber er därför att visa extra hänsyn. Banfunktionärer finns utmed hela banan samt vägvakter, detta för att minska risken att deltagare och fotgängare möts i spåret under loppet.

Reptid
Det finns 2 reptider som skall passeras innan följande tider:
1. Lidingöbron 14.15 45,5 km kvar
2. Lidingövallen 16.30 23 km kvar
Skulle extrema väderförhållanden uppstå har tävlingsledningen rätt att ändra tiderna.

Målgång
Efter målgång serveras vätska. Målet stänger kl. 18:00. Skulle extrema väderförhållanden uppstå har tävlingsledningen rätt att ändra tiderna.

EFTER MÅL

Omklädning/dusch
Omklädningsmöjligheter samt dusch och bastu finns på Lidingövallen.

Massage
Möjlighet till konsultation med sjukgymnast och/eller en kortare sportmassage finns i tält på tävlingsplatsen. Detta är kostnadsfritt för deltagare i Lidingöloppet MTB 63 km, öppet lördag kl. 14:00-18:30. 

Toaletter
Toaletter finns utomhus och inne i omklädningsrummen på Lidingövallen (start/målområde) Utmed banan finns Sanifix (bajamajor) vid: Grönsta 5,5km kvar och 54,5 km kvar Stockby motionsgård 30,4 km kvar

Cykelparkering
I hockeyrinken på Lidingövallen finns en bevakad cykelparkering som är gratis för deltagare för att t.ex. kunna gå och äta, besöka mässan eller duscha. Vid inlämning får du en garderobsbricka tillbaka som visas upp vid återlämning. Ingång till cykelparkeringen sker genom kortsidan på rinken vid cykeltvätten
.
Cykeltvätt
Cykeltvättar finns på Lidingövallen i anslutning till rinken, du kan be om att få cykeln tvättad i samband med att du lämnar in din cykel i cykelparkeringen gratis.

Mat vid målgång
Som deltagare i Lidingöloppet MTB 63 km ingår en måltid med dryck efter målgång, maten serveras i mattältet på Lidingövallen. För att få din mat visar du upp din ryggnummerlapp. Det finns vegetariskt alternativ i begränsad mängd.

Priser & Prisutdelning
Vinnare (1-3) i tävlingsklasserna koras och får priser vid prisutdelning på scenen i målområdet kl. 15:00. 1:a, 2:a och 3:a får prispengar enligt nedan:
Dam/Herr 1:a 7500 SEK
Dam/Herr 2:a 5000 SEK
Dam/Herr 3:a 2500 SEK

I Motionsklassen lottar vi ut priser. Deltagare som vinner måste vara på plats vid utlottningen som sker annars lottas priset om.

Medalj
Alla deltagare som genomför loppet får en unik medalj i form av ett armband. Alla medaljer är specialdesignade av Sporrong.

Miljöpristävlingen
Vi lottar ut priser bland alla de som tar med sitt energy-emballage tillbaka till mål! Ta med dina tomma energi-gel/-barförpackningar ända in i mål, skriv ditt startnummer på dem och lägg i vårt stora kärl för detta (vid målet). Ju fler bidrag vi får in, desto fler och finare priser lottar vi ut.
Vinnarna kontaktas i efterhand och presenteras på hemsidan.

Sportmässan
En cykelbutik med utställare och försäljning arrangeras på Lidingövallen i samband med nummerlappsutdelningen. Fina erbjudanden hela helgen! Egna cyklar får ej tas med in utan lämnas med fördel in i cykelparkeringen. Mässan är öppen:
Fredag kl.14:00-18:00
Lördag kl.07:00-18:00
Söndag kl.07:00-14:00

Resultat
Resultat publiceras på vår hemsida under och efter loppet. Det kommer också att finnas möjlighet att se sitt resultat vid informationen på Lidingövallen. Du som medresenär kan även ladda ner Neptrons app till din mobil för att följa deltagare.

RaceOne
RaceONE är en app som utnyttjar GPS:en i din mobil för att låta din familj och vänner följa varje meter av loppet. RaceONE är helt gratis både för dig och alla som vill följa dig. Den deltagare som har flest följare under loppet vinner en startplats till Lidingöloppet MTB 2018! Läs på hemsidan hur du gör »

ÖVRIGT

Barnaktiviteter
Ta med barnen! På Lidingövallen arrangeras barnaktiviteter kl. 11-15 både under helgen. En trixig hinderbana för cykling på lördagen och för löpning på söndagen. Anmälan kostar 20 kr (vill man betala mer så får man mer än gärna det) och sker på plats. Aktiviteten sköts av Team Rynkeby Täby och alla pengar går oavkortat till Barncancerfonden.

Upphittat & Borttappat
Allt upphittat som lämnas in förvaras 2 veckor på Lidingöloppets kansli. Vi ansvarar inte för förlust av deltagares tillhörigheter. Kontakta oss med beskrivning av det borttappade föremålet.

Res hit
På grund av begränsade parkeringsmöjligheter ser vi helst att man samåker i så stor utsträckning som möjligt. Ska ni ställa in er GPS till Lidingövallen är adressen Kyrkvägen 56, 181 42 Lidingö.
Vägbeskrivning
1. Kör upp på Lidingöbron
2. Välj höger körfält på Lidingöbron.
3. Ta första avfarten till höger, följ skylt mot Elfvik, Bosön
4. Fortsätt på Norra Kungsvägen, kör 3 km
5. När du kommer till trafikljusen där Norra Kungsvägen korsar Kyrkvägen (till höger) och Grönstavägen (till vänster), ligger Lidingövallen på höger sida om Norra Kungsvägen.
6. Följ våra parkeringshänvisningar.

Boende
Lidingö erbjuder ett bra utbud av kursgårdar och hotell. För mer information och tips om boende, gå in på www.lidingoloppetmtb.se

Foto
Vi har fotografer längs med banan som filmar och fotar för Lidingöloppet MTB´s bruk.

Försäkringar för deltagare
Du är försäkrad när du ställer upp som tävlande eller som motionär om du tecknar Startklar alternativt Startklar Plus. Vill du veta mer besök www.startklar.nu

Klasser
Tävlingsklass (engångslicens krävs i sportklassen övriga årslicens)
Damer/Herrar Tävling födda -01 eller tidigare
Damer/ Herrar Sport födda -01 eller tidigare
Motionsklasser Damer/ Herrar födda -01 eller tidigare

Se vad mer som händer på arenan under dagen på www.lidingoloppetmtb.se

Dela din loppupplevelse på sociala medier.

Instagram:
@lidingöloppet
#lidingöloppet
#lidingöloppetmtb

Facebook:
facebook.com/LidingoloppetMTB

Lidingöloppet MTB arrangeras i samarbete med