Blodomloppet är ett motionslopp som äger rum på 16 orter och vars syfte är att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen – oavsett om du är blodgivare eller ej. Promenera, jogga eller spring 5 eller 10 kilometer tillsammans med dina arbetskamrater och vänner och avsluta med en skön picknick efter loppet.

Blodomloppet drivs som en ideell förening vars medlemmar är arrangörsföreningar och blodcentraler. Syftet med Blodomloppet är att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning samt att främja en hälsosam livsstil.

Blodomloppet 10 km är också seedningslopp till Lidingöloppet!

Läs mer om Blodomloppet Stockholm

Nyheter

Vilken hockeyspelare är snabbast i Blodomloppet?
Blodomloppet
måndag, 5 juni 2017

Vilken hockeyspelare är snabbast i Blodomloppet?

 7 och 8 juni deltar nästan 20 000 personer i den 25:e upplagan av Blodomloppet i Stockholm. Loppets syfte är att uppmärksamma vikten av att ge blod. Ett 50-tal av deltagarna kommer från Djurgården Hockey, den 7 juni ställer sig SHL-laget och de regerande svenska mästarna i SDHL på startlinjen. 

– Vi springer Blodomloppet för att vi tycker att bloddonationer är viktigt, säger DIF-spelaren Henrik Eriksson.

Drygt 20000 springer för blodgivningen i Stockholm
Blodomloppet
måndag, 5 juni 2017

Drygt 20000 springer för blodgivningen i Stockholm

7 och 8 juni deltar över 20 000 personer i den 25:e upplagan av Blodomloppet i Stockholm. Loppets syfte är att uppmärksamma vikten av blodgivning. Utan blodgivarna stannar sjukvården.

Blodomloppet arrangeras i samarbete med