Start-PM Vårmilen

Lidingöloppet bjuder in till Vårmilen 7 maj på Lidingö. Här står allt du behöver veta om loppet. Du kan också ladda ner Start-PM som PDF.

Start och mål Start söndag den 7 maj 2017 på Lidingövallen kl.10.00. Målgång på Lidingövallen. 

Klasser Män, Kvinnor 10 km 

Efteranmälan för 50- respektive 26K klassen görs på Lidingövallen fredag 5:e maj kl.14.00-18.00, lördag den
6:e maj kl.07.00-18.00 samt 7:e maj kl.07.00- till start. Avgiften för efteranmälan är 350 kr. Ha i beaktning att det under lördagen arrangeras Lidingöloppet MTB och det kommer därför vara mycket folk på Lidingövallen. Vi rekommenderar därför vårmilslöparna att inte göra sin direktanmälan på lördag förmiddag. I och med din anmälan godkänner du att ditt namn registreras och offentliggörs i start- och resultatlistor, bland annat på hemsidan. Bilder som tas under arrangemanget kan komma att användas i annonser och på vår hemsida. Om du inte godkänner detta ombeds du ta kontakt med Lidingöloppets kansli 08-765 2615. 

Nummerlappsutdelning Du kan hämta ut din nummerlapp från fredag den 5:e maj kl.14:00-18:00, lördag den 6:e maj kl.07:00-18.00 och söndag 7:e maj från kl.07:00 - till din start. Ha i beaktning att det under lördagen arrangeras Lidingöloppet MTB och det kommer därför vara mycket folk på Lidingövallen. Vi rekommenderar därför vårmilslöparna att inte hämta ut sina nummerlappar på lördag förmiddag. Byte av namn på redan anmäld löpare kostar 100 kr. Vi rekommenderar alla som har möjlighet att hämta ut sin nummerlapp i förväg istället för direkt innan start, detta för att slippa långa köer på morgonen. 

Väskinlämning Det finns kostnadsfri väskinlämning tillgänglig för alla deltagare på Lidingövallen. Vi tar ej emot datorer eller annan elektronik. 

Hitta hit Åk gärna kommunalt. Ta tunnelbanans röda linje mot Ropsten. Från Ropsten kan du ta buss 204, 211 eller 212, stig av hållplats Lidingövallen. Se aktuella tidtabeller på http://www.sl.se Med bil kör du över Lidingöbron och sväng direkt höger vid broslutet mot Elfvik. Följ Norra kungsvägen, efter ca 3 km ser du Lidingövallen på höger sida. GPS-adressen är Kyrkvägen 56 Lidingö. Parkering finns i direkt anslutning till Lidingövallen men antalet platser är begränsat.

Banan Första 2,5 km springs mestadels på asfalt, därefter ändras underlaget till grus. Loppets enda vätskekontroll är strax efter 4 km, vätska finns också vid målgång. Efter 4 km kommer löpare från Lidingöloppets Ultramarathon att komma in på samma spår. Terrängen på banan är mestadels lätt av typen stig/parkstig och mellan 6-8 km är det mest kupering.

Markering av banan Röd/vit snitsel markerar hela banan. Det förekommer också spraypilar på vägbanan. Var uppmärksam på banmarkeringarna, det kan vara så att du inte alltid kommer att ha någon framförvarande löpares rygg att springa efter. 

Service

- Före och efter loppet finns ombytesmöjligheter inomhus på Lidingövallen med dusch och bastu. Toaletter finns i omklädningsrum och på området.

- Innan och efter loppen finns fika samt mat att köpa på Lidingövallen. 

Uppvärmning Håll dig vid startområdet från kl.09.40 så missar du inte uppvärmningen. 

Brutet lopp Skall meddelas till funktionär ute på banan eller vid mål (i Informationstältet).

Sjukvård Det kommer att finnas personal från Röda korset vid start/mål. Vid vätskekontrollen efter 4km finns första förband. 

Resultat Anslås på Informationstältet på Lidingövallen samt på hemsidan.

RaceOne
RaceONE är en app som utnyttjar GPS:en i din mobil för att låta din familj och vänner följa varje meter av loppet. RaceONE är helt gratis både för dig och alla som vill följa dig. Den deltagare som har flest följare under loppet vinner en startplats till Vårmilen eller Lidingöloppet Ultramarathon 2018! Läs på hemsidan hur du gör.

Priser Prisutdelning meddelas via speaker och sker på Lidingövallen direkt efter att damsegrarinnan gått i mål. Pris för placering 1-3 för dam- respektive herrklassen. Alla deltagare får en Vårmilsmedalj vid målgång.

Publik Alla är välkomna att heja fram löparna utmed banan. Vid Lidingövallen ser man löparna vid start och målgång. Mer tips och information kan du få i Informationstältet på Lidingövallen under tävlingsdagen.

Boende Lidingö erbjuder ett bra utbud av kursgårdar och hotell. För mer information och tips om boende, gå in på www.varmilen.se

Lidingöloppet Ultramarathon Går parallellt med Vårmilen. Loppet har två klasser, 50 km och 26 km med starttid kl.09:30. För mer information gå in på www.lidingoloppetultra.se.

Knatteultran Går av stapeln på gräsytor inne på Lidingövallen. Knatteultran är en trixig hinderbarna för barn i alla åldrar. Mellan kl.11:00- 15:00 är alla barn välkomna till loppet och anmälan sker i tältet i anslutning till Kidzone, till en minimikostnad av 20 kr (och då får du springa hur många gånger du vill!). Knatteultran arrangeras av Team Rynkeby och anmälningsavgiften går oavkortat till Barncancerfonden. 

Tävlingsregler
Vi följer Svenska Friidrottsförbundets tävlingsregler. I dessa regler är det till exempel uttryckligen förbjudet att ha extern ”draghjälp” av löpare som hoppar in under pågående lopp. Det är däremot tillåtet att ha en ”hare” med på loppet, d.v.s, en person som är anmäld och startar samtidigt i loppet och som drar så länge de orkar.

Dela din loppupplevelse på sociala medier.
Instagram:
@lidingöloppet
#lidingöloppet
#vårmilen

Facebook:
facebook.com/Varmilen 

OBS!
Det är mycket viktigt att du följer funktionärernas anvisningar samt trafikregler. Enstaka delar av banan kan vid regn vara hala och blöta, så var försiktig vid passering av ex berghällar. Du är skyldig att hjälpa medtävlande vid allvarligare skada samt rapportera till närmaste funktionär. 

Upplysningar Kontakta kansliet 08-765 26 15

Arrangör:


Lidingöloppet Ultramarathon arrangeras i samarbete med