Lidingöloppet - Loppinfo Vårmilen

Loppinformation Vårmilen

Start och mål Start kl. 12.00. Starten och målgången för loppet är på Lidingövallen.

Klasser Män, Kvinnor 10 km

Efteranmälan Görs under tävlingshelgen på Lidingövallen, fredag kl.14.00 – 18.00, lördag kl.13.00-18.00 samt söndag kl.07.00- fram till 15 min innan start. Tänk även på att under lördagen arrangeras Lidingöloppet MTB så det kommer vara mycket folk på Lidingövallen. I och med din anmälan godkänner du att ditt namn registreras och offentliggörs i start- och resultatlistor, bland annat på hemsidan. Bilder som tas under arrangemanget kan komma att användas i annonser och på vår hemsida. Om du inte godkänner detta ombeds du ta kontakt med Lidingöloppets kansli 08-765 26 15.

Nummerlappsutdelning Du kan hämta ut din nummerlapp under tävlingshelgen på fredagen kl 14.00-18.00, lördag kl.13.00-18.00 och söndag från kl.07.00 - fram till 15 min innan start. Vi rekommenderar alla som har möjlighet att hämta ut sin nummerlapp i förväg istället för direkt innan start, detta för att slippa köer på morgonen. Tänk även på att under lördagen arrangeras Lidingöloppet MTB så det kommer vara mycket folk på Lidingövallen.

Hitta hit Åk gärna kommunalt. Ta tunnelbanans röda linje mot Ropsten. Från Ropsten kan du ta buss 204, 211 eller 212, stig av hållplats Lidingövallen. Se aktuella tidtabeller på http://www.sl.se Med bil kör du över Lidingöbron och sväng direkt höger vid broslutet mot Elfvik. Följ Norra kungsvägen, efter ca 3 km ser du Lidingövallen på höger sida. GPS-adressen är Kyrkvägen 56 Lidingö. Parkering finns i direkt anslutning till Lidingövallen men antalet platser är begränsat.

Banan Första 2,5 km springs mestadels på asfalt, därefter ändras underlaget till grus. Loppets enda vätskekontrollen är strax efter 4 km och även vid målgången får du möjlighet att fylla på depåerna. Efter 4 km kommer löpare från Lidingöloppets Ultramarathon att komma in på samma spår. Terrängen på banan är mestadels lätt av typen stig/parkstig och mellan 6-8 km är det mest kupering.

Markering av banan Röd/vit snitsel markerar hela banan. Det förekommer också spraypilar på vägbanan. Var uppmärksam på banmarkeringarna, det kan vara så att du inte alltid kommer att ha någon framförvarande löpares rygg att springa efter.

Service

  • Det finns väskinlämning på Lidingövallen. Märk med startnummer och undvik skrymmande packning.
  • Före och efter loppet finns ombytesmöjligheter inomhus på Lidingövallen med dusch och bastu. Toaletter finns i omklädningsrum och på området.
  • Toaletter under loppet; Stockby ca 3 km in på banan.
  • Innan och efter loppen finns fika samt mat att köpa på Lidingövallen.


Uppvärmning  Håll dig vid startområdet från kl.09.40 så missar du inte uppvärmningen.

Brutet lopp Skall meddelas till funktionär ute på banan eller vid mål (i Informationstältet).

Sjukvård Det kommer att finnas personal från Röda korset vid start/mål. Vid vätskekontrollen efter 4 km finns första förband.

Resultat Anslås på Informationstältet på Lidingövallen samt på hemsidan.

RaceOne RaceONE är en ny app som utnyttjar GPS:en i din mobil för att låta din familj och vänner följa varje meter av loppet. RaceONE är helt gratis både för dig och alla som vill följa dig. Den deltagare som har flest följare under loppet vinner en startplats till Vårmilen eller Lidingöloppet Ultramarathon 2017! Läs på hemsidan hur du gör.

Priser Prisutdelning meddelas via speaker och sker på Lidingövallen direkt efter att damsegrarinnan gått i mål. Pris för placering 1-3 för dam- respektive herrklassen. Alla deltagare får en nyframtagen Vårmilsmedalj vid målgång.

Publik Alla är välkomna att heja fram löparna utmed banan. Vid Lidingövallen ser man löparna vid start och målgång. Mer tips och information kan du få i Informationstältet på Lidingövallen under tävlingsdagen.

Boende Boka gärna boende på Rönneberga Konferens som har ett erbjudande för deltagare i loppen. www.ronneberga.se 08-446 78 00.

Viktigt Håll koll väderprognosen inför loppet. Fyll gärna på med vätska vid vätskekontrollen efter 4 km.

Tävlingsregler Vi följer Svenska Friidrottsförbundets tävlingsregler. I dessa regler är det till exempel uttryckligen förbjudet att ha extern ”draghjälp” av löpare som hoppar in under pågående lopp. Det är däremot tillåtet att ha en ”hare” med på loppet, d.v.s, en person som är anmäld och startar samtidigt i loppet och som drar så länge de orkar. Allt deltagande sker på egen risk.

OBS!
Det är mycket viktigt att du följer funktionärernas anvisningar samt trafikregler. Enstaka delar av banan kan vid regn vara hala och blöta, så var försiktig vid passering av ex berghällar. Du är skyldig att hjälpa medtävlande vid allvarligare skada samt rapportera till närmaste funktionär.

 
Upplysningar Kontakta kansliet 08-765 26 15

Lidingöloppet Ultramarathon arrangeras i samarbete med