Lidingöloppet - Loppinfo 50 km

Loppinformation 50 km

Välkommen till Lidingöloppet Ultramarathon. Här nedan kan du läsa om allt du behöver veta inför loppet.

Klasser Män, Kvinnor 50 km.

Start och mål Start kl. 09.30. Starten och målgången för loppet är på Lidingövallen.

Nummerlappsutdelning Du kan hämta ut din nummerlapp under tävlingshelgen på fredagen kl 14.00-18.00, lördag kl.13.00-18.00 och söndag från kl.07:00 - till 15 min innan start. Vi rekommenderar alla som har möjlighet att hämta ut sin nummerlapp i förväg istället för direkt innan start, detta för att slippa köer på morgonen. Tänk även på att under lördagen arrangeras Lidingöloppet MTB så det kommer vara mycket folk på Lidingövallen.

Byte av namn på redan anmäld löpare kostar 100 kr. Byte av klass från 26 km till 50 km kostar 300 kr, från 50 km till 26 km är kostnadsfritt.

Efteranmälan Görs under tävlingshelgen på Lidingövallen, fredag kl. 14.00-18.00, lördag kl.13.00-18.00 samt söndag kl.07.00- fram till 15 min innan start. Tänk även på att under lördagen arrangeras Lidingöloppet MTB så det kommer vara mycket folk på Lidingövallen. I och med din anmälan godkänner du att ditt namn registreras och offentliggörs i start- och resultatlistor, bland annat på hemsidan. Bilder som tas under arrangemanget kan komma att användas i annonser och på vår hemsida. Om du inte godkänner detta ombeds du ta kontakt med Lidingöloppets kansli 08-765 26 15.

Banan Som delvis går på Lidingöloppets spår, är tuff med en hel del backar. Terrängen på banan är mestadels av typen stig/parkstig, några enstaka kilometrar springs på asfalt. Banan är  uppmärkt, hänvisningsskyltar samt funktionärer för att minimera eventuella missförstånd.
Läs mer om hela banan och se kartor här »

Markering av banan Röd/vit snitsel markerar hela banan. Det förekommer också spraypilar på vägbanan. Var uppmärksam på banmarkeringarna, det kan vara så att du inte kommer att ha någon framförvarande löpares rygg att springa efter. OBS! Du som tidigare sprungit Lidingöloppet, tänk på att denna bana skiljer sig i sträckningen. Funktionärer kommer att finnas utmed banan.

Maxtid är 8 timmar. Rep kommer att dras vid Lidingövallen kl.13.15 (ca 25 km) samt Grönsta gärde kl.15.15 (ca 40 km). All deltagande sker på egen risk.

Service

- Det finns till väskinlämning på Lidingövallen. Märk med startnummer och undvik skrymmande packning.

- Under 50 km-loppet passerar du 12 mat- och vätskestationer (inkl. målet). Stationerna passeras efter 5, 10, 15, 18, 21, 26, 32, 37, 39, 43, 46 och 50 km.
Allt skräp, såsom muggar och eget medtagna förpackningar, slängs i soppåsarna som finns uppsatta vid vätskestationerna. Det är inte tillåtet att slänga skräp i spåret. Ni som tar med ert skräp till mål kan delta i vår Miljöpristävling. Läs mer om Miljöpristävlingen längre ner. 

Följande kommer att serveras på stationerna >>

- Det finns så kallade "farthållare" som kommer hjälpa dig hålla rätt fart. De olika farthållarna kommer hålla följande tempo:

1 farthållare springer med måltid på 4 timmar 35 minuter (5 minuter och 30 sekunder/km), farthållaren springer bara 26 km (2 timmar 23 minuter).

1 farthållare springer med måltid på 5 timmar (6 min/km), farthållaren springer 50 km.

1 farthållare springer med måltid 5 timmar och 25 minuter (6 minuter och 30 sekunder/km), farthållaren springer 50 km.

Farthållarna bär skyltar för att synas och kommer även uppmärksammas av speakern innan start.

- Efter ca 32 km passeras Rönneberga Konferens som bjuder på en matstation där det utöver vätska serveras egengjorda müslibars samt varm Grönsaksbuljong.

- Före och efter loppet finns ombytesmöjligheter inomhus på Lidingövallen med dusch och bastu.

- Toaletter finns i omklädningsrummen och även tillfälligt uppsatta toaletter finns på Lidingövallen.
Toaletter under loppet; Stockby efter 19 km, Lidingövallen efter 26 km samt Grönsta efter 39 km.

- Efter loppet finns fika samt mat att köpa på Lidingövallen.

- Efter loppet har du möjlighet att få gratis massage.

- Fullföljande i klassen 50 km och får en ”Finisher” funktions t-shirt.


Brutet lopp Skall meddelas till funktionär ute på banan eller vid mål (Informationen).

Sjukvård Det kommer att finnas personal från Röda korset vid start/mål. Vid varje vätskekontroll finns första förband.

Resultat Anslås på utsidan av Informationstältet på Lidingövallen samt på hemsidan.

RaceOne
RaceONE är en ny app som utnyttjar GPS:en i din mobil för att låta din familj och vänner följa varje meter av loppet. RaceONE är helt gratis både för dig och alla som vill följa dig. Den deltagare som har flest följare under loppet vinner en startplats till nästa års Lidingöloppet UltraMarathon! Läs på hemsidan hur du gör.

Priser Alla deltagare som kommer i mål får en Finishertröja. Prisutdelning meddelas via speaker och sker på Lidingövallen direkt efter att de första tre löparna gått i mål i respektive klass. Priser från partners kommer att delas ut till de tre främst placerade i alla klasser. Det lottas även priser på startnummer bland alla fullföljande deltagare.

Miljöpristävlingen
Vi lottar ut priser bland alla de som tar med sitt energy-emballage tillbaka till mål!
Ta med dina tomma energi-gel/-barförpackningar ända in i mål, skriv ditt startnummer på dem och lägg i vårt stora kärl för detta (vid målet). Ju fler bidrag vi får in, desto fler och finare priser lottar vi ut. Vinnarna kontaktas i efterhand och presenteras på hemsidan.

Boende Boka gärna boende på Rönneberga Konferens som har ett specialerbjudande för deltagare. www.ronneberga.se 08-446 78 00. 

Viktigt Tänk på att dricka tillräckligt med vätska innan, under och efter ditt lopp. Håll koll på väderprognosen och anpassa ditt vätskeintag. Fyll gärna på med vätska vid varje kontroll under banan.

Tävlingsregler
Vi följer Svenska Friidrottsförbundets tävlingsregler. I dessa regler är det till exempel uttryckligen förbjudet att ha extern ”draghjälp” av löpare som hoppar in under pågående lopp. Det är däremot tillåtet att ha en ”hare” med på loppet, d.v.s, en person som är anmäld och startar samtidigt i loppet och som drar så länge de orkar. Allt deltagande sker på egen risk.

OBS!
Det är mycket viktigt att du följer funktionärernas anvisningar samt trafikregler. Enstaka delar av banan kan vid regn vara hala och blöta, så var försiktig vid passering av ex berghällar. Du är skyldig att hjälpa medtävlande vid allvarligare skada samt rapportera till närmaste funktionär.

Upplysningar Kontakta kansliet 08-765 26 15

Lidingöloppet Ultramarathon arrangeras i samarbete med