Lidingöloppet - Nytt samarbete med FunBeat

Lidingöloppet och FunBeat fixar träningskompisar

Världens största terränglopp, Lidingöloppet, och FunBeat startar 2013 ett samarbete för att ge löpare runtom i Sverige möjligheten att förbereda sig inför Lidingöloppet på bästa sätt. Tillsammans ger vi löpare möjligheten att hitta träningskompisar och få träningsinspiration.

 

 

 

– Att vi tillsammans med FunBeat kan erbjuda löpare en möjlighet att träna tillsammans för att nå gemensamma mål är vi väldigt glada för. För oss är det viktigt att fortsätta att verka för ett friskare och hälsosammare Sverige vilket detta samarbete ger oss möjlighet till, säger Tomas Hoszek, GS Lidingöloppet.

Lidingöloppet som ingår i ”En svensk klassiker” och räknas som världens största terränglopp arbetar aktivt med motion, hälsa och miljö som ledstjärnor. Höjdpunkten är själva arrangemangen i september, men arrangörerna arbetar aktivt med hälsa och motion runt om i landet under hela året.

– Det är med stolthet som vi nu påbörjar ett långsiktigt samarbete med Lidingöloppen. Många av våra medlemmar har redan en relation till loppen, och vi ser nu fram emot att tillsammans göra så att ännu fler upptäcker hur kul träningen inför ett lopp blir med rätt redskap – och hur motivations- höjande det är att sätta mål för sin träning och att träna med vänner, säger Thomas Bergbom, delägare och marknadsansvarig på FunBeat.

Varje dag registreras två års träning på funbeat.se och sidan besöks av över 100.000 unika besökare varje vecka. Sidan har över 230.000 registrerade medlemmar som registrerar och följer upp sina kompisars träning i Sverige via FunBeats hemsida, ett socialt nätverk för träning som för tankarna till ett träningens Facebook och en  funktionell träningsapp till smartphones.

Samarbetet ger alla som vill möjlighet att tillsammans träna inför något av Lidingöloppet, följa upp hur träningen går, utmana varandra och diskutera allehanda ämnen som rör Lidingöloppet och löpträning.

Det lönar sig att gå med tidigt i gruppen för alla som går med innan den 2 maj är med i utlottningen av fina priser från Lidingöloppet.  

För mer information:

Tomas Hoszek, GS Lidingöloppet 070-513 44 88. Kontakt kan även tas via press@lidingoloppet.se

Thomas Bergbom, Marknadsansvarig FunBeat, 070-966 04 54 thomas@funbeat.se

Arrangör: Lidingöloppet arrangerar förutom Lidingöloppet även Lidingö Tjejlopp, Lidingö På Gång, LidingöStafetten, LidingöRuset, Lilla Lidingöloppet, Knatteloppet, Runners World Lidingö Ultramaraton, Lidingöloppet MTB och Blodomloppet (i Stockholm). 


Lidingöloppets arrangemang