Klubbchef IFK Lidingö Friidrott

Vill du vara med och värna och utveckla en guldklimp samt sätta trender och goda exempel inom föreningslivet?

Vår nuvarande Klubbchef har valt att gå vidare mot nya utmaningar. Vi söker nu hennes efterträdare.

Som Klubbchef är du en spindel i nätet i vår omfattande verksamhet. Du leder föreningens operativa verksamhet, särskilt vårt kansli, och arbetar nära våra beslutsfattande organ, främst styrelsen men också – tillsammans med dina medarbetare – våra kommittéer. Klubbchefen har en viktig roll i att utveckla och vårda vår värdegrund så att den följs och att vi håller hög kvalitet i vår verksamhet. Du ansvarar för att vårda och utveckla våra avtal med externa sponsorer, såväl existerande som potentiellt nya. Du representerar föreningen i kontakter med externa parter såsom Lidingö stad, andra föreningar och Bosön. Klubbchefen leder också ett antal utvecklingsprojekt.

Vi söker dig som trivs i en ideell, utvecklingsorienterad förening. Du har själv en idrottsbakgrund och vet hur en ideell förening fungerar. Du tror precis som vi på konceptet ”idrott för alla”, och att det går att driva en verksamhet där det finns plats för både bredd och elit.

Du gillar att ha många bollar i luften och kan kombinera strategiska överväganden med praktiskt arbete.  Erfarenhet från att arbeta som chef med personalansvar är ett krav.

Du skickar din ansökan till ansokan@lidingofri.se Vi kommer självklart att behandla din ansökan konfidentiellt. Har du några frågor är du välkommen att kontakta vår ordförande Jesper Arkinger, 072-550 73 10. Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt men senast den 15 december 2016.


IFK Lidingö Friidrott är en av landets största, bredaste och mest framgångsrika friidrottsföreningar. Med en stark och väl implementerad värdegrund som bas utvecklas föreningen starkt både i antal medlemmar och idrottsligt. Våra 1 700 medlemmar omfattar barn och ungdomar, tonåringar, seniorer och elit samt veteraner. Utifrån konceptet ”Friidrott – Din idrott för livet” arbetar vi inkluderande så att alla är välkomna att delta utifrån sin egen ambitionsnivå och i olika roller, t ex aktiv, tränare, ledare eller funktionär. Föreningen är en stor arrangör av idrottstävlingar och arrangemang. Tillsammans med IFK Lidingö SOK arrangerar vi bland annat Lidingöloppet, Lidingö MTB-lopp och Blodomloppet. För vårt inkluderande sätt att arbeta har vi bland annat tilldelats Lidingö stads pris Årets Ängel 2015 och utsetts till Årets Barn- och Ungdomsförening 2015 av Stockholms Idrottsförbund.