Vilka springer du med under ditt lopp?

När TCS Lidingöloppshelgen drar igång är det många löpare av olika slag som deltar.  Nybörjare, rutinerade, elit, motionärer, namnkunniga m.m.  Här kan du läsa vilka som är några av de profilstarka namnen som springer våra olika lopp.

Att springa på Lidingö är en utmaning för alla och för många även en avslutning på En Svensk Klassiker. Några av de mer kända namnen som gör detta är Måns Zelmerlöw, Marko ”Markoolio” Lehtosalo, Måns Möller, Bingo Rimér, Fredrik Birging och Peter Zimny. 

Måns Zelmerlöw avslutar sin ”Klassiker”, vilket han lovade att genomföra om han vann den svenska uttagningen till Eurivison song contest. Alla vet hur det gick och under 2016 har Måns genomfört Vasaloppet, Vätternrundan och Vansbrosimningen. Det har inte hela tiden gått lätt men han har tagit sig igenom loppen och är nu framme vid slutmålet TCS Lidingöloppet.  Måns har med sig sin bandmedlem Peter Zimny på resan.

Marko ”Markoolio” Lehtosalo har tillsammans med Fredrik Birging tagit sig an En Svensk Klassiker via radiokanalen Rix FM´s engagemang i En Svensk Klassiker. Båda två har kämpat hur mycket som helst i alla loppen. Det har tagit sin tid och tyvärr lyckades inte Birgning slutföra Vasaloppet. Men detta gjorde Markoolio som krigade hela vägen till Mora. Under Vätternrundan körde grabbarna tillsammans och du kan se deras resa här:

I Vansbro simmade dom sig igenom hagel och regn men tog sig alla 3000m till mål. Nu är det 30 km löpning som väntar i Lidingöskogarna och vi ser med spänning fram emot deras lopp.

Bingo Rimér fotograf och entreprenör har under året verkligen fastnat för träning. Framförallt för cykling och nu Swim-Run.  Inför Vasaloppet tränade han med och fick hjälp av Calle Halfvarsson. När det vankades Vätternrundan sågs Bingo frekvent ute på Lidingö på sin cykel där han fick hjälp av duktiga och erfarna ledare från Fredrikshofs CK.  Inför Vansbrosimningen tog Bingo hjälp av Jonas Colting och Emma Igelström (som själv springer TCS Lidingöloppet 30). Bingo har hela tiden haft som mål att genomföra varje gren snabbare än Måns Zelmerlöw och just nu står det 2-1 till Bingo inför den sista delen på Lidingö.

Måns Möller, stand up-komiker, avslutar En Svensk Klassiker på Lidingö. Genomförde Ironman Kalmar nu i augusti.

En annan profil som genomför En Svensk Klassiker är Carina Hammarstrand. Hon har deltagit i En Svensk Klassikers alla grenar hur många år som helst. Hon deltar alltså i alla lopp som är möjliga under varje arrangemang som ingår ”Klassikern”. Carina har inann TCS Lidingölopshelgen genomfört 18 st tjejklassiker, 10 st Halvklassiker och 21 st "Helklassiker" Hennes man Ernst gör sin 10:e halvklassiker och är inne på sin 11:e Helklassiker

Ett annat gäng som springer är en grupp löpare som tränats av Magnus ”Mr.1.37” Bergman sedan tidigt i våras. Tommy Myllymäki, Mästerkock, Daniel Lindström, Modechef tidningen Café, Daniel Jäger, STIM och Gustaf Brusewitz, google. Träningen har gått bra för gänget och vi träffade Magnus och Tommy under ett träningspass på Lidingö i förra veckan:

 

 

Några andra intressanta namn som springer under helgen är

  • Flerfaldiga VM- och OS-medaljören i längdskidor Johan Olsson springer TCS Lidingöloppet 15

  • En av Sveriges bästa MTB-cyklister och Lisa Nordéns sambo Calle Friberg springer TCS Lidingöloppet 15

  • Calle utmanar Christian Grahn som är trummis i The Hives. Christian har tidigare sprungit TCS Lidingöloppet 30 men i år är det 15 km som gäller.

  • Emelie Forsberg den duktiga löparen som är fantastisk när det kommer till att springa i berg.  Hon springer i år TCS Lidingöloppet 30

  • Skidskytteen Ted Armgren ger sig på TCS Lidingöloppet 30 

  • Den fantastiska tidigare elitsimmaren och numer Triathlonspecialisten Emma Igelström ger sig på TCS Lidingöloppet 30. 

  • Mustafa Mohamed som är en av Sveriges bästa löpare någonsin går för seger på TCS Lidingöloppet 30. 

Det är några av alla tiotusentals löpare som du kommer ha sällskap av under TCS Lidingöloppshelgen. Vi önskar dig och alla andra löpare ett stort lycka till den 23-25/9!