Ultralöpning

Ultradistans, som även kallas ultramaraton, är en löpgren med distanser som är längre än den traditionella maratondistansen på 4,2 mil. Fler och fler löpare knäcker koden och kommer på hur roligt det är att springa riktigt långt, ultralångt. Är du redan en av dem? Eller kanske är du på väg över tröskeln? Lidingöloppet Ultramarathon 50K erbjuder en rejäl utmaning, oavsett vilken typ av löpare du är.

Historiskt sett så lockade det ett fåtal professionella löpare att springa långa sträckor och då framför allt i USA och Sydafrika. 1951 var det premiär för London to Brighton, en tävling på 90 km som var värdsledande ett antal år. När intresset för maratonlöpning ökade kraftigt i början av 80 talet så började det arrangeras fler Ultralopp. 

Lidingöloppet Ultramarathon genomförs för 9:e gången 2016 i fantastisk miljö och ett underbart spår. Banan består till stora delar av det kända Lidingöloppsspåret men visar också upp nya löpinbjudande delar av Lidingö.

Välkommen till Lidingöloppets vårhelg 6-8 maj

Helgen den 6-8 maj på Lidingö är startskottet för 2016 års Lidingölopps-arrangemang och vi längtar redan. Under lördagen anordnar vi flera olika lopp för MTB-cyklister och söndagen är vikt för flera löpdistanser, bansträckningar och åldersklasser som ska passa alla.

Söndagen 8 maj   

Lidingöloppet Ultramarathon 50K Lidingöloppet Ultramarathon 26K Vårmilen KnatteUltran
Mer information om respektive lopp finner du genom att ”klicka” på respektive bild ovan.

Anmälan Lidingöloppet Ultramarathon

Läs även om...

Välkommen till Lidingöloppets Vårhelg

Vi vill passa på att bjuda in dig till Lidingöloppets Vårhelg den 6-8 maj på Lidingö, det här evenemanget är startskottet för 2016 års Lidingöloppsarrangemang och vi längtar redan.

Läs mer »

Vi toppar energin med Enervit

Vi och Enervit inleder ett djupare samarbete. Enervit blir Officiell partner för sportdryck och energi till samtliga av Lidingöloppets arrangemang. 

Läs mer »

Team Sportia ny huvudsponsor för Vårmilen och Lidingöloppet Ultramarathon

Nu är det klart att Team Sportia blir huvudsponsor för Lidingöloppets Vårhelg som arrangeras första helgen i maj varje år och innefattar loppen: Lidingöloppet MTB, Ultramarathon och Vårmilen. Avtalet börjar gälla den 1 september 2015 och sträcker sig över 5 år.

Läs mer »

På lördag höjs startavgiften för 50K - anmäl dig nu!

Funderar du på att vara med på vårens häftigaste ultraupplevelse? 8 maj går startskottet för Lidingöloppet Ultramarathon och vill du köpa en startplats i 50K-klassen till ett riktigt bra pris, ja då ska du anmäla dig innan lördag.

Läs mer »

87 dagar till Lidingö Ultra & Vårmilen

Anmälda löpare: 264

Partners
Gilla oss på Facebook
Fråga dietisten