Ultralöpning

Ultradistans, som även kallas ultramaraton, är en löpgren med distanser som är längre än den traditionella maratondistansen på 4,2 mil. Fler och fler löpare knäcker koden och kommer på hur roligt det är att springa riktigt långt, ultralångt. Är du redan en av dem? Eller kanske är du på väg över tröskeln? Lidingöloppet Ultramarathon 50K erbjuder en rejäl utmaning, oavsett vilken typ av löpare du är.

Historiskt sett så lockade det ett fåtal professionella löpare att springa långa sträckor och då framför allt i USA och Sydafrika. 1951 var det premiär för London to Brighton, en tävling på 90 km som var värdsledande ett antal år. När intresset för maratonlöpning ökade kraftigt i början av 80 talet så började det arrangeras fler Ultralopp. 

Lidingöloppet Ultramarathon genomförs för 9:e gången 2016 i fantastisk miljö och ett underbart spår. Banan består till stora delar av det kända Lidingöloppsspåret men visar också upp nya löpinbjudande delar av Lidingö.

Välkommen till Lidingöloppets vårhelg 6-8 maj

Helgen den 6-8 maj på Lidingö är startskottet för 2016 års Lidingölopps-arrangemang och vi längtar redan. Under lördagen anordnar vi flera olika lopp för MTB-cyklister och söndagen är vikt för flera löpdistanser, bansträckningar och åldersklasser som ska passa alla.

Söndagen 8 maj   

Lidingöloppet Ultramarathon 50K Lidingöloppet Ultramarathon 26K Vårmilen KnatteUltran
Mer information om respektive lopp finner du genom att ”klicka” på respektive bild ovan.

Anmälan Lidingöloppet Ultramarathon

Läs även om...

Lidingöloppet Ultramarathon och Team Rynkeby Täby samarbetar

Lidingöloppet Ultramarathon och Team Rynkeby fortsätter sitt samarbete där Lidingöloppet skänker pengar till Team Rynkebys insamling till Barncancerfonden. 

Läs mer »

Dela ditt lopp med RaceONE

RaceONE är en ny app som utnyttjar GPS:en i din mobil för att låta din familj och vänner följa varje meter av loppet. Den deltagare som har flest följare under loppet vinner en startplats till det lopp du sprungit i 2017!

Läs mer »

Lyckad träningsdag på Rönneberga

Löpträning när den är som bäst. Ett tjugotal löpare samlades i lördags morse på Rönneberga, laddade för att ta sig an Lidingös löparspår.

Läs mer »

Ultradag den 16 april

Tillsammans med några av våra partners bjuder vi in till en dag med träning, relax, god mat och föreläsning lördag 16 april.

Läs mer »

Välkommen till en ny Ultrasäsong

Nu när vädret är lite bistert ute och man verkligen längtar till något skönare klimat så kommer vi med lite värmande nyheter från Lidingöloppet. Vi satsar ännu mer på Vårhelgen 7-8 maj där hela familjen kan aktivera sig. 

Läs mer »

Fortsatt samarbete med Rönneberga

Boende, träningsdag och specialordnad vätskestation även 2016

Läs mer »

6 dagar till Lidingö Ultra & Vårmilen

Anmälda löpare: 622

Partners
Gilla oss på Facebook
Fråga dietisten