Hälsoenkät ska säkerställa friska löpare

Det gäller att tänka efter före. Att springa när kroppen inte är helt frisk kan få allvarliga konsekvenser. Därför skickades igår en hälsoenkät ut till alla som ska springa 30K, där vi ber löparen att svara på några frågor kring sin hälsostatus.

Enkäten är framtagen i samarbete med Praktikertjänst och syftet är att du som löpare själv ska reflektera kring hur du mår inför loppet.

- Alla ansvarar för sin egen hälsa och det slutliga beslutet om start ligger alltid på den enskilda individen. Våra åtgärder är av förebyggande och vägledande karaktär, avslutar Tomas Hoszek, Generalsekreterare på Lidingöloppet.

Under TCS Lidingöloppshelgen finns 35 hjärtstartare runtom på arenan. Dessa kommer att finnas vid starten, på Lidingövallen och vid målet, men också ute längs spåret med personal från Johanniterhjälpen och Röda Korset.

- Det kan vara en fråga om sekunder för att rädda liv, på det här sättet skapar vi goda förutsättningar att kunna hjälpa till. TCS Lidingöloppet vill vara i framkant vad gäller hälsa och välmående för deltagare och besökare. Hälsofrågor är viktiga för oss och är ett av TCS Lidingöloppets kännetecken, säger Tomas Hoszek.

Lidingöloppshelgen arrangeras i samarbete med