Vinterlöpningstips från Magnus Bergman

14/02/2018

Vintern har greppet över i stort sett hela landet just nu. Det innebär minusgrader och halt underlag för den som vill springa utomhus. Hur klär jag mig när det är kallt? Och vad ska jag ha på fötterna för att slippa känna mig som Bambi på hal is?

Vi frågade rutinerade f d elitlöparen Magnus Bergman som har gjort fem Lidingölopp under 1.40.

Read more »

Runacademy inspirerar TCS Lidingöloppets löpare

06/02/2018

Vill du få ny motivation i din träning? Höja dig en nivå, eller helt enkelt få hjälp att komma ut på den där löprundan? Nu samarbetar TCS Lidingöloppet med Runacademy för att fler ska hitta inspirationen i sin löpning.

Read more »

Vinterträning för löpare

07/02/2018

Inspireras av elitens bästa tips för vinterträningen.

Read more »

Nytt kundforum för TCS Lidingöloppet

01/02/2018

Från den 1 februari öppnas ett nytt kundforum med frågor och svar kring alla Lidingöloppets olika lopp. Här kan du få svar på de frågor du har från våra kunniga medarbetare. 

Read more »

Få seedning och inspiration med Lidingöloppet on Tour

04/01/2018

Tillsammans med lokala föreningar på tio orter ger sig Lidingöloppet ut på turné för åttonde gången. Att delta i ett tourlopp ger dig möjlighet till seedning, bra träning inför TCS Lidingöloppet och ny kunskap och inspiration.

Read more »

Maja i topp både som löpare och skidåkare

13/12/2017

Maja Majbäck vann F19 på TCS Lidingöloppet i höstas. 19-åringen har redan hunnit springa loppet åtta gånger. Och det kommer att bli fler.

– Jag älskar stämningen under loppet, det är en tävling utöver det vanliga!, säger Maja som nu är i full gång med längdskidåkningen där säsongens mål är Junior-VM.

Read more »

Napoleon Solomon vinnare av TCS Lidingöloppet 2017

09/11/2017

När Napoleon Solomon korsade mållinjen på TCS Lidingöloppet som segrare sista lördagen i september, så blev han också den förste svenske vinnaren på nio år i det klassiska loppet. 
– Lidingöloppet är en höjdpunkt på året, säger Napoleon som är stark på ön.

Read more »

Hjälp! Hur funkar det?

30/10/2017

Under TCS Lidingöloppshelgen finns bl.a. Röda Korset på plats och hjälper till med första hjälpen före, under och efter loppen. I år praktiserade Jonas Leksell hos Röda Korset. Se filmen hur det gick.

Read more »

En halv miljon kronor till cancerforskningen genom TCS Lidingöloppshelgen

27/09/2017

Totalt samlades hela 532 000 kronor in till Cancerfonden och svensk cancerforskning genom TCS Lidingöloppshelgen.

Read more »

Lidingö Skolstafett i Lilla Sportspegeln

23/10/2017

Under Lidingö Skolstafett följde Lilla Sportspegeln med ett gäng femteklassare från Tensta till Lidingö. Skolan är en av skolorna som varit med i Skolstafetten Järva. Se asvnittet med total löparglädje.

Read more »

Lidingöloppet och BI Firm i samarbete om digital annonsering

10/10/2017

BI Firm blir ny mediapartner och digital marknadsföringsbyrå till Lidingöloppsevenemangen TCS Lidingöloppshelgen, Lidingöloppet MTB, Lidingöloppet Ultramarathon och Vårmilen. Samtidigt lanseras en ny möjlighet för mindre sponsorer – ”Stolt sponsorannonsör”.

Read more »

Rosa Bandet-loppet och Anita firade 25 år

29/09/2017

I år firar både Rosa Bandet-loppet och Tjejklassikern 25 år. En som kunde fira tillsammans med dem, var Anita Ailasniemi som i och med målgången är den enda som genomfört 25 Rosa Bandet-lopp och 25 Tjejklassiker.

Read more »

Återupplev TCS Lidingöloppshelgen

29/09/2017

Vill du se vad som egentligen hände under TCS Lidingöloppshelgen? Du kan se hela  livesändningen i efterhand.

Read more »

Dansk-Kenyansk seger på topptid i Rosa Bandet-loppet

24/09/2017

Dansk-Kenyanskan Sylvia Mmboga Medugu vann andra raka segern i Rosa Bandet-loppet och tog sig in på andra plats genom tiderna med fina 33.54 på den kuperade milbanan på Lidingö.

Read more »

Sol och glädje i Lilla Lidingöloppet

24/09/2017

Solen strålar över Grönsta gärde och Lilla Lidingöloppet bjuder på härliga spurtfajter och massor av glada barn. På bilden ser vi Karl Ottfalk och Alvar Myhlback fajtas om segern i Pojkar 11, Karl var den som till slut pressade sig lite före över mållinjen och knep segern.

Alla resultat hittar du här

Read more »

Napoleon fixade första svenska segern sedan 2008 och Maria vann igen i TCS Lidingöloppet 30

23/09/2017

Napoleon Solomon från Turebergs IF vann 30 km i överlägsen stil och tog den första svenska segern på nio år. Segertiden skrevs till 1.38.47 och marginalen blev hela 1.05 till tvåan Minale Yetsedaw Belie, Etiopien.

Maria Larsson, Örgryte IS, tog andra raka segern och vann på 1.55.19.

Read more »

Stenhård duell kvinnornas 15 km

23/09/2017

Det blev en tuff fight ända in mål i kvinnornas 15 km-klass. Norskan Julie Larsen, Sarpsborgs IL, var till slut starkast och kunna vinna med blott fyra sekunder för Lisa Ring, IK Nocout.se. 

Read more »

David Nilsson segrade i Män 15 km

23/09/2017

David Nilsson, Högby IF, tog en klar seger i klassen Män 15 km. Redan tidigt i loppet ryckte han ifrån konkurrenterna och sprang sedan ensam i tät. 

Read more »

Dagens första segrare i mål

23/09/2017

Simen Halle Haugen, IL Runar Sandefjord, blev dagens första segrare att korsa mållinjen. Simen sprang 10 km i P19-klassen och kunde efter en spurtstrid ta emot segerkransen från kranskullan Jutta Jussila.

Read more »

Your correct running number for TCS Lidingöloppet 30.

22/09/2017

The previous running number you received in your Start Authorization, was unfortunately incorrect. This concerns only running numbers between 1450 to 19434 in the 30km race.

Read more »

Många svenskfajter att se fram emot i TCS Lidingöloppet

18/09/2017

Årets TCS Lidingöloppet bjuder på marathonmästare mot ultralöpare, tidigare Lidingöloppssegrare och skidkungar.
– Det kommer att bli ett högintressant lopp. Inte minst på damsidan där 30K har samlat det vassaste startfältet någonsin, säger Jessica Falkman, elitansvarig TCS Lidingöloppet.

Read more »

Årets Kranskulla 2017 – Orienteraren Jutta Jussila

13/09/2017

Av tradition väljs en kranskulla som tillhör någon av Lidingöloppets moderföreningar IFL Lidingö Friidrott och IFK Lidingö SOK. 2017 är det den senares tur att ha en representant som möter vinnarna på upploppet sista helgen i september. Årets kranskulla heter Jutta Jussila och vi har tagit oss ett litet snack med henne.

Read more »

Enervitpaket

05/09/2017

Lidingöloppet och Enervit erbjuder langningsservice av Enervits energiprodukter. Om du köper denna tjänst delas produkterna ut till dig på unika Enervit-depåer längst banan.

Read more »

Banändringar

04/09/2017

TCS Lidingöloppets bana har i princip haft samma utseende sedan starten 1965. Vid några tillfällen har banan ändrats p.g.a. ändringar i hur bebyggelsen på Lidingö ser ut. 

Read more »

4 veckor till TCS Lidingöloppet 30

25/08/2017

Vår ambassadör och löparess Magnus Bergman tipsar om hur du kan lägga upp dina 4 sista veckor och hur du kan tänka inför TCS Lidingöloppet.

Read more »

Den tuffa vägen till Rosa Bandet-loppet

17/08/2017

Jeanines väg mot Rosa Bandet-loppet! Jeanine Esberg fick diagnosen bröstcancer när hon var gravid. Efter förlossning, operationer, cellgifter, antikroppar och cellgifter igen, sattes en antiöstrogenbehandling in. Den behandlingen ledde till problem med trötthet, viktuppgång och depression.    

Read more »

Seeda dig med Racefox – när du vill

17/08/2017

Med appen Racefox Run kan du nu seeda dig till TCS Lidingöloppet genom att springa sista milen från Grönsta gärde.  

Read more »

Ladda för ett säkert lopp

16/08/2017

Praktikertjänst är partnern som leder sjukvårdsinsatsen under TCS Lidingöloppshelgen. Det gäller att komma förberedd, säger Anders Rahmqvist, läkare LidingöDoktorn, en mottagning inom Praktikertjänst som jobbat med sjukvården på TCS Lidingöloppet de senaste åren.

Read more »

Spring tillsammans

15/08/2017

Nästan hälften av alla svenskar som löptränar uppger att de känner sig mer effektiva om de sätter sina träningsmål tillsammans med andra, enligt en ny studie gjord av YouGov på uppdrag av IT-tjänsteföretaget TCS.

Read more »

Bokningen öppen för fjärrbussen till TCS Lidingöloppet

10/08/2017

Passa på att ta bussen tur och retur till årets TCS Lidingölopp. Fjärrbussarna går från flera orter och stannar vid tävlingscentrum på Lidingö.

Read more »

Minst 180 000 kr till kampen mot cancer

28/06/2017

Redan nu är den Rosa Gruppen i Rosa Bandet-loppet fulltecknad. Det innebär minst 180 000 kr till kampen mot cancer.

Read more »

Nå din fulla potential som löpare – med din egen digitala coach Racefox

20/06/2017

Visste du att åtta av tio löpare springer med för långa steg och med felaktig hållning? Nu lanserar TCS Lidingöloppet den digitala coachen Racefox som hjälper dig att bli en snabbare löpare genom att förbättra din löpteknik – medan du springer.

Read more »

Paul "mixar" i Rosa Bandet-loppet

19/06/2017

Den 24 september springer kocken och Cancerfondens ambassadör Paul Svensson i Rosa Bandet-loppets mixgrupp för att uppmärksamma vikten av hälsosamma levnadsvanor. Utöver matlagningen är motion en viktig ingrediens i Pauls hektiska vardag.

Read more »

Apotek Hjärtat och TCS Lidingöloppet i nytt samarbete

07/06/2017

Apotek Hjärtat blir officiell leverantör till TCS Lidingöloppet med inriktning på Rosa Bandet-loppet den 24 september. Under loppet finns Apotek Hjärtat på plats för att hålla löparna pigga och plåstra om deras skavsår. Dessutom gör Apotek Hjärtat en insats tillsammans med Lidingöloppet och Cancerfonden för att stödja insamlingen till cancerforskningen.

Read more »

Rosa Bandet-loppet får mixedgrupp

30/05/2017

Rosa Bandet-loppet öppnar en startgrupp även för män. I denna mixedgrupp (män & kvinnor i samma grupp) går halva startavgiften till Cancerfonden och svensk cancerforskning.

Read more »

Årets TCS Lidingöloppssko!

30/05/2017

Nu lanseras årets TCS Lidingöloppssko. Vår partner Saucony har tagit fram den specialdesignade skon för årets upplaga av TCS Lidingöloppet - Saucony Kinvara 8 TCS Lidingöloppet Edition.

Read more »

Grattis Lasse ”Mr Lidingöloppet” Dahlstedt, åttio år 28/5

29/05/2017

Den 28 maj 2017 fyllde Lasse Dahlstedt 80 år. Ja, eller Lars-Eric som han egentligen heter. Lasse är kanske mest känd som Mr Lidingöloppet. Men han har gjort så oändligt mycket mer för idrotten på Lidingö och i Sverige.
Här följer en text skriven av Janne Åkerblom från IFK Lidingö Friidrott.

Read more »

Skolstafetten Järva

22/05/2017

Skolstafetten Järva startades 2015 av Lidingöloppet som ville inspirera ungdomar i Järvaområdet till att börja träna löpning. Den 23 maj genomförs stafetten för tredje året.  
– I år kommer 1 600 barn och ungdomar till start, stafetten växer vilket är fantastiskt kul, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare på Lidingöloppet.

Read more »

Lidingöloppet on Tour 2017

25/04/2017

Nu är vi äntligen igång igen! Den 22 april startade Lidingöloppet on Tour med ett nedslag i Lund vid Skrylleloppet. Vi startade i Lund och fortsätter sedan norröver tillsammans med våra samarbetsföreningar på alla våra nedslagsorter. Vi ses i ett spår nära dig!

Read more »

Fredag kväll: samma hörn, samma platser…

24/04/2017

De dyker upp på fredagskvällen varje år och samlas i gympasalen i Källängens skola. I ett tiotal år har gänget träffats i samma hörn inför Lidingöloppet. En av löparna är Börje Grönros.

Read more »

New website!

28/06/2017

As you may notice, we now have a new look on our website.
Welcome to look around and find your next challenge.

Read more »

SEAT fortsätter som sponsor

03/04/2017

SEAT har spelat en viktig roll i Lidingöloppshelgens utveckling sedan samarbetet startades 2012. Nu väljer SEAT att förlänga sponsorskapet.

Read more »

En oförglömlig engångsupplevelse

03/04/2017

”Det var verkligen wow!”, säger en av de 27 169 löpare som lördag den 25 mars sprang genom den nybyggda servicetunneln till Citybanan i Stockholm. Med mycket musik och skön stämning trivdes deltagarna.

Read more »

Framgångsrik App blev pengar till Astrid Lindgrens barnsjukhus

13/01/2017

Tata Consultancy Services, TCS, gav 5 kronor för varje nedladdning av den app som TCS också hade tagit fram, till Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Read more »

Köp Klassiker-paket

02/12/2016

Äntligen! Nu finns det möjlighet att köpa startplatser till alla fyra loppen som ingår i En Svensk Klassiker på en och samma gång.

Read more »

Terräng-SM 2017

27/10/2017

Helgen 28-29/10 är det Terräng-SM i Huddinge. Segrarna i TCS Lidingöloppet 30 Napoleon Solomon, Turebergs friidrottsklubb​, och Maria Larsson​, Örgryte IS, deltar både lördag och söndag!

Read more »

Digital utmaning fick it-konsulterna att springa ett varv runt jorden

29/01/2018

Genom en digital hälsoutmaning fick Tata Consultancy Service sina egna och sina kunders medarbetare att springa ett helt varv runt jorden. Utmaningen drogs igång inför årets upplaga av TCS Lidingöloppet och resultatet har varit både gladare och friskare medarbetare.

–  Att jag kunde registrera mina timmar och generera pengar till välgörenhet hjälpte mig verkligen att hitta motivation att träna varje dag, säger Amitkumar Suryawanshi på TCS. 

Read more »

Skidåkning för löpare

19/02/2018

Längdskidåkning är riktigt bra träning för att bli ännu snabbare på Lidingöloppet. Här kommer några tips från Ramundberget.

Read more »

TCS Lidingöloppet arranged in cooperation with