Överdrag och väskor

Överdrag och väskor
Överdrag och väskor

Nedan finner du bland annat information om var du lämnar och hämtar dina överdragskläder eller var du får tag på affekter som du glömt kvar på TCS Lidingöloppet.


Överdragskläder:

Läggs i plastpåsar som tillhandahas vid nummerlappsutdelningen. Märk påsen med klistermärkena du fick med din nummerlapp. För klasser som startar på Grönsta på lördagen, samt Tjejloppet på söndagen gäller inlämning av överdrag på anvisad plats i anslutning till starten på Grönsta.

För starterna 15 km och 30 km gäller följande
Startfållan öppnar 20 min före respektive start och stänger 10 minuter innan respektive start.
Utanför startfållan står en vagn för påsar med överdragskläder. Du placerar din påse med överdragskläder i vagnen INNAN du går in i startfållan.
Överdragspåsen markerar du med ditt startnummer klistrat synligt tydligt utanpå (klisterlappar med ditt startnummer finns i ditt nummerlappskuvert).

OBS!
Endast överdragspåsar tillhandahållna av TCS Lidingöloppet får placeras i vagnarna på Koltorp.
Endast överdragskläder, så som vindjacka, överdragsbyxor, mössa, vantar eller liknande, får lämnas i övergragspåsen.
Allt som inte ryms i den genomskinliga överdragspåsen räknas som en väska och måste lämnas vid väskinlämningen på Lidingövallen.

Vi tar inte emot väskor eller värdesaker vid starten på Koltorps gärde, endast påsar med överdragskläder för transport till målet.

OBS! Utlämningen efter loppet: 15 km klassen sker bakom målet och 30 km bakom stora mattältet.
Klädpåsarna lämnas ut mot uppvisande av nummerlappen.


Väsk- och värdeinlämning:

Värdesaksinlämning kostar 20 kronor, Swish eller kontant, och görs vid Informationen på Lidingövallen och på Grönsta. Det finns EJ värdesaksinlämning på logiplatserna eller Koltorp.

För 15 km och 30 km på lördag: Väskinlämning finns på Lidingövallen. Vid inlämning finns två val.
1. Lämna och Hämta väskan på konstgräsplanen på Lidingövallen. Gratis.
2. Lämna väskan på Lidingövallen och hämta den vid målet Grönsta gärde. Kostar 40 kr.
Obs! Vi tar ej emot dataväskor på värdesaks-/väskinlämningen.

Vid starten på Koltorp finns ej väskinlämning, endast överdragsinlämning för vidare transport till målet på Grönsta(kostnadsfritt med inlämning av överdragspåse).

Vi har fått frågan varför det kostar 40 kr för att få hämta ut sin väska på Grönsta. Anledningen till skillnaden är att antalet löpare blir fler och väskorna likaså. Rent logistiskt börjar det bli omöjligt att på ett bra sätt hinna transportera och sortera alla tusentals väskor. För att säkerställa att alla löpare får sin väska i bra ordning har vi alltså blivit tvungna att dela upp utlämningen och ge löparna fler valmöjligheter. Utrymmet på Grönsta börjar dessutom tryta så ca 20 000 väskor och överdragskläder får inte plats. Sammanlagt transporteras ca 100 ton väskor och överdragskläder under 5 timmar.

För klasser som startar på Grönsta på lördagen, samt Rosa Bandet-loppet på söndagen gäller inlämning av väskor(och överdrag) på anvisad plats i anslutning till starten på Grönsta.

Klädutlämning:

De klädpåsar som deltagarna lämnar till funktionärer vid starten för 15 och 30 km, transporteras till målområdet på Grönsta gärde. Löpare med start och mål på Grönsta lämnar och hämtar sin väska/påse på anvisad plats i nära anslutning till start-/målplatsen. Klädpåsarna lämnas ut mot uppvisande av nummerlappen.

Kvarglömda effekter:

Alla kvarglömda/upphittade effekter finns på Lidingöloppets kansli, Vasavägen 82, i ca 1 vecka efter loppet. Därefter skänks kvarglömda kläder till hjälporganisationer.

Lidingöloppshelgen arrangeras i samarbete med